Den lækre opskrift på medister i ovn, der er medisterpølse, som steges i ovnen i et fad sammen med kartofler og en god sovs.
Medister i ovn er en nem måde at tilberede medisterpølse på, hvor du ikke behøver at koge eller pandestege medisteren først.
Medisterpølsen prikkes og pensles med smør, og så er det ellers bare at stege den i ovnen.
Eventuelle rester er perfekte som pålæg dagen derpå.
Opskriften er til fire personer.
Opskrift på medister i ovn
Ingredienser
- 800 gram medister
- 25 gram smør
- 600 gram kartofler
- 2 rødløg
- 2,5 deciliter bouillon 3 deciliter vand og 1 terning
- 2,5 deciliter fløde
- 2 teskefulde timian tørret. eller nogle kviste frisk timian
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Kartofler vaskes, tørres og skæres i mundrette stykker. I denne opskrift har jeg anvendt små kartofler, der blot er delt i kvarte, men du kan sagtens bruge større kartofler. Men husk at skære dem i mindre stykker, så de når at blive møre under stegetiden sammen med din medister i ovn.
- Pil rødløg, hak dem groft, og fordel løg og kartoffelstykker i et ildfast fad. Hæld bouillon og fløde ved, og kom også timian, salt og peber ved.
- Medisteren lægges over, men hold lidt plads om den hele vejen rundt. På billedet er der lagt to stykker medister på hver 400 gram, men brug den mængde du synes. Stegetiden er den samme.
- Smelt smør i mikrobølgeovn eller gryde. Prik huller i medisteren og pensl den med smeltet smør.
- Stil den i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, og steg den nu i 35 minutter.
Næringsindhold
Tips
Medister i ovn serveres med kartoflerne, den gode sovs og en lækker spidskålssalat.
Se også mine opskrifter på:
Sådan koger og steger du en medister
Medisterpølse med flødekartofler i fad
Medister med grønlangkål som nem aftensmad
Jeg læser altid dine opskrifter med stor interesse, men jeg synes du bruger meget fløde.
Det smager jo godt, men feder også, kan man erstatte med mælk eller andet.....
Medister i ovn smager fuldstændig fantastisk! Tusind tak for opskriften!!