Se her hvordan du laver den bedste medister i fad, der er medisterpølse, der steges i ovnen sammen med spidskål, kartofler og tomater.
Medister i fad er nem hverdagsmad, hvor hele retten samles i et ildfast fad.
Medisterpølsen koges og brunes, inden den kommer i fad med lynstegt spidskål, kogte kartofler og tomater.
Opskriften er til fire personer, men du kan sagtens justere indholdet af de enkelte ingredienser. Det kommer sig ikke så nøje. Er I meget sultne kan der laves en dobbelt portion og tilsættes lidt flere kartofler.
Opskrift på medister i fad
Ingredienser
- 500 gram medister
- 1 lille spidskål
- 6-8 kartofler
- 200 gram tomater - små
- 1 bundt persille
- 2,5 deciliter hønsebouillon - 2,5 deciliter vand og en terning
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Medisterpølse koges i vand, der netopdækker pølsen. Kogetiden er ti minutter, og derefter steges medisteren et par minutter på hver side på panden i lidt smør. Du må gerne prikke et par huller med en gaffel. Skær derefter medisterpølsen ud i mindre stykker på 2-3 centimeter, og læg dem i et ildfast fad.
- Spidskål snittes fint og sauteres let i lidt smør på en varm pande, og kommes ved medisterpølsen.
- Kartoflerne skæres i mindre tern (du behøver ikke skrælle kartoflerne), og koges næsten møre i cirka 10 minutter i letsaltet vand. Hæld vandet fra og kom kartoffeltern i fadet.
- De små tomater halveres, mens persille hakkes fint og begge dele kommes ved de øvrige ingredienser.
- Tilsæt også hønsebouillon, og krydr med lidt salt og peber.
- Vend det hele godt rundt og steg nu fadet med medisterpølse i ovnen i cirka 25 minutter ved 200 grader varmluft.
Næringsindhold
Tips
Medister i fad serveres straks, og det er skøn og nem hverdagsmad, der er nem at lave.
Se også disse opskrifter:

Conny K
Vi afprøvede opskriften i går, men valgte at koge kartofler og medister sammen. Da medisteren blev taget op til stegningen smed jeg en bouillonterning i vandet med kartoflerne som så stod indtil vi samlede det hele. Det smagte forunderligt godt.
Steen Søndergaard
Er det muligt at i kan lave det sådan at man kan skrive opskrifter e ud på mail.
maibritt Jørgensen
Hej.. spiser man brun sovs til denne ret?
Madensverden.dk
Hej Maibritt
Det kan du sagtens - den passer i hvert fald perfekt til medister. Du kan eventuelt bruge denne opskrift: https://madensverden.dk/brun-sovs/
De bedste hilsner
Holger