Se her hvordan du laver den bedste medister i fad, der er medisterpølse, der steges i ovnen sammen med spidskål, kartofler og tomater.
Medister i fad er nem hverdagsmad, hvor hele retten samles i et ildfast fad.
Medisterpølsen koges og brunes, inden den kommer i fad med lynstegt spidskål, kogte kartofler og tomater.
Opskriften er til fire personer, men du kan sagtens justere indholdet af de enkelte ingredienser. Det kommer sig ikke så nøje. Er I meget sultne kan der laves en dobbelt portion og tilsættes lidt flere kartofler.
Opskrift på medister i fad
Ingredienser
- 500 gram medister
- 1 lille spidskål
- 6-8 kartofler
- 200 gram tomater små
- 1 bundt persille
- 2,5 deciliter hønsebouillon 2,5 deciliter vand og en terning
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Medisterpølse koges i vand, der netopdækker pølsen. Kogetiden er ti minutter, og derefter steges medisteren et par minutter på hver side på panden i lidt smør. Du må gerne prikke et par huller med en gaffel. Skær derefter medisterpølsen ud i mindre stykker på 2-3 centimeter, og læg dem i et ildfast fad.
- Spidskål snittes fint og sauteres let i lidt smør på en varm pande, og kommes ved medisterpølsen.
- Kartoflerne skæres i mindre tern (du behøver ikke skrælle kartoflerne), og koges næsten møre i cirka 10 minutter i letsaltet vand. Hæld vandet fra og kom kartoffeltern i fadet.
- De små tomater halveres, mens persille hakkes fint og begge dele kommes ved de øvrige ingredienser.
- Tilsæt også hønsebouillon, og krydr med lidt salt og peber.
- Vend det hele godt rundt og steg nu fadet med medisterpølse i ovnen i cirka 25 minutter ved 200 grader varmluft.
Næringsindhold
Tips
Medister i fad serveres straks, og det er skøn og nem hverdagsmad, der er nem at lave.
Se også disse opskrifter:
Sådan laver du hyldeblomstsaft
Sådan steger du hele rødspætter i ovn
Important: No API Key Entered.
Many features are not available without adding an API Key. Please go to the YouTube Feed settings page to add an API key after following these instructions.
Vi afprøvede opskriften i går, men valgte at koge kartofler og medister sammen. Da medisteren blev taget op til stegningen smed jeg en bouillonterning i vandet med kartoflerne som så stod indtil vi samlede det hele. Det smagte forunderligt godt.