• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Medister i fad med spidskål og kartofler

Medister i fad med spidskål og kartofler

billederesultat for medister i fad
4.7 fra 17 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
675
SHARES
FacebookMessenger675PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 9. marts 2021 - Udgivet: 9. marts 2021

Se her hvordan du laver den bedste medister i fad, der er medisterpølse, der steges i ovnen sammen med spidskål, kartofler og tomater.

Medister i fad er nem hverdagsmad, hvor hele retten samles i et ildfast fad.

Medisterpølsen koges og brunes, inden den kommer i fad med lynstegt spidskål, kogte kartofler og tomater.

Opskriften er til fire personer, men du kan sagtens justere indholdet af de enkelte ingredienser. Det kommer sig ikke så nøje. Er I meget sultne kan der laves en dobbelt portion og tilsættes lidt flere kartofler.

Opskrift på medister i fad

Opskrift

billederesultat for medister i fad
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Medister i fad med spidskål og kartofler

4.65 fra 17 stemmer
Se her hvordan du laver den bedste medister i fad, der er medisterpølse, der steges i ovnen sammen med spidskål, kartofler og tomater.
Forb. tid 25 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet tid 50 minutter min
Antal: 4
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 200
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 500 g medister
  • 1 lille spidskål
  • 6-8 kartofler
  • 200 g tomater - små
  • 1 bundt persille
  • 2,5 dl hønsebouillon - 2,5 deciliter vand og en terning
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Medisterpølse koges i vand, der netopdækker pølsen. Kogetiden er ti minutter, og derefter steges medisteren et par minutter på hver side på panden i lidt smør. Du må gerne prikke et par huller med en gaffel. Skær derefter medisterpølsen ud i mindre stykker på 2-3 centimeter, og læg dem i et ildfast fad.
  2. Spidskål snittes fint og sauteres let i lidt smør på en varm pande, og kommes ved medisterpølsen.
  3. Kartoflerne skæres i mindre tern (du behøver ikke skrælle kartoflerne), og koges næsten møre i cirka 10 minutter i letsaltet vand. Hæld vandet fra og kom kartoffeltern i fadet.
  4. De små tomater halveres, mens persille hakkes fint og begge dele kommes ved de øvrige ingredienser.
  5. Tilsæt også hønsebouillon, og krydr med lidt salt og peber.
  6. Vend det hele godt rundt og steg nu fadet med medisterpølse i ovnen i cirka 25 minutter ved 200 grader varmluft.

Næringsindhold

Kalorier: 200kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Medister i fad serveres straks, og det er skøn og nem hverdagsmad, der er nem at lave.

Se også disse opskrifter:

Medister i ovn

4.7 fra 71 stemmer
Den lækre opskrift på medister i ovn, der er medisterpølse, som steges i ovnen i et fad sammen med kartofler og en god sovs.
Gå til opskrift
billederesultat for medister i ovn med kartofler og sovs

Flødekartofler med medister i svøb

4.8 fra 25 stemmer
Her får du en lækker opskrift på flødekartofler med medister i svøb. En virkelig skøn ret til aftensmad, som ikke er så svær at lave.
Gå til opskrift
billederesultat for flødekartofler med medister i svøb

Medister - kogetid og stegetid

4.8 fra 124 stemmer
Få gode råd til at lave den perfekte medisterpølse. Læs om kogetid, stegetid og servering af medister med tilhørende sovs.
Gå til opskrift
billederesultat for medister og medisterpølse
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Grete

    august 02, 2024 at 10:43 am

    Dejlig mad lækkert nemt 👍🏻🤗👍🏻

    Svar
  2. Conny K

    september 01, 2021 at 8:00 pm

    Vi afprøvede opskriften i går, men valgte at koge kartofler og medister sammen. Da medisteren blev taget op til stegningen smed jeg en bouillonterning i vandet med kartoflerne som så stod indtil vi samlede det hele. Det smagte forunderligt godt.

    Svar
  3. Steen Søndergaard

    juni 21, 2020 at 11:36 am

    Er det muligt at i kan lave det sådan at man kan skrive opskrifter e ud på mail.

    Svar
  4. maibritt Jørgensen

    august 27, 2018 at 12:56 pm

    Hej.. spiser man brun sovs til denne ret?

    Svar
    • Madensverden.dk

      august 27, 2018 at 1:32 pm

      Hej Maibritt

      Det kan du sagtens - den passer i hvert fald perfekt til medister. Du kan eventuelt bruge denne opskrift: https://madensverden.dk/brun-sovs/

      De bedste hilsner

      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Forsiden lige nu

Billede af nakkesteg på spyd.
Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)→ Se opskriften
grillede grøntsager spyd
Grøntsager på grill - inspiration og konkrete tips→ Se opskriften
hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber
Hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber→ Se opskriften
billederesultat for crispy chicken
Crispy chicken→ Se opskriften
Det er meget nemt at fremstille hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis, og endda uden at flødeisen krystalliserer. Foto: Madensverden.dk.
Hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis→ Se opskriften
billede til m
Mørbradspyd med squash - nemme grillspyd med mørbrad→ Se opskriften
billede med Holgers kartoffelsalat
Holgers kartoffelsalat med rucola og rødløg→ Se opskriften
Billed resultat for grillpølse
Sådan undgår du at en grillpølse sprækker→ Se opskriften
Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.
Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte→ Se opskriften
hvid chokoladekage med blåbær
Muffins med hvid chokolade→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required