Her får du en lækker opskrift på flødekartofler med medister i svøb. En virkelig skøn ret til aftensmad, som ikke er så svær at lave.
Flødekartofler med medister i svøb kan hurtigt blive en ny livret hjemme hos dig.
En dejlig opskrift fra John Hornbek, hvor medisterpølse svøbes ind i bacon, og derefter steges ovenpå flødekartofler i fad.
Opskriften er beregnet til ca. fire personer, men skulle du have lidt i overskud, ja så bliver du kun glad dagen efter, hvor du kan bruge retten til frokost eller aftensmad.
Opskrift på flødekartofler med medister i svøb
Ingredienser
- 1,5 kilo kartofler
- 3 -4 gulerødder
- 1-2 porrer
- 500 g medister
- 300 g bacon
- 1-2 forårsløg
Sådan gør du
- Lav en hvid ostesovs - se opskriften på ostesovsen længere nede.
- Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver.
- Skræl gulerødderne og skær dem i tynde skiver.
- Skyl dine porrer og skær dem i skiver.
- Placér et jævnt lag af kartofler og gulerødder i bunden af et fad.
- Kom nogle skiver porrer ovenpå.
- Lav et lag kartofler og gulerødder og porrer mere.
- Hæld ostesovsen ud over.
- Kom bacon rundt om medisterpølsen.
- Læg medisterpølsen oven på kartoflerne.
- Kom fadet i ovnen ved 200 grader (over/undervarme) i ca. 1 time.
- Pynt dine flødekartofler med medister med fintsnittet forårsløg.
Næringsindhold
Opskrift på ostesovs
500 ml god grøntsagsfond
500 ml fløde
100 g smør
3 spsk Maizena
Lidt vand - til at røre Maizenaen ud i
Parmesan ost - rives på rivejern og kommes i sovsen
Salt og peber
Kom din grøntsagsfond op i en lille gryde, og lad det koge lidt ind. Kom nu fløden op i gryden og varm det op til det koger.
Kom nu smørret op i gryden. Osten rives og kommes op i gryden.
Nu jævnes sovsen med Maizena til den har den rette konsistens - sørg for at sovsen koger inden du jævner. Smag til med salt og peber.
John Hornbek er særdeles passioneret omkring bagning af brød og kager, og han er en aktiv deltager i mange foraer på Facebook, hvor han deler ud af sin viden. Johns opskrifter kan også findes på hornbek.net.
Se også disse opskrifter:
Verdens bedste flødekartofler i fad
Sådan koger og steger du en medisterpølse
Nem ret med medister i fad med spidskål og kartofler
Comments
No Comments