Min opskrift på karrykål lavet af spidskål, karry og kokosmælk. Perfekt som tilbehør, og kålen er børnevenlig og god som opskrift til børn.
Karrykål er en fremragende opskrift til børn og andre, som normalt ikke er så glade for kål.
Dels er den lavet med den mere milde spidskål, men samtidig smagt til med karry, som de fleste holder af. Og karry og kål går altså fint sammen.
Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer.
Opskrift på karrykål
Ingredienser
Sådan gør du
- Rødløg og hvidløg hakkes fint. Varm en stor pande op og kom en god sjat olivenolie eller rapsolie på. Spar ikke på olien her.
- Kom løg og hvidløg ved og lad det svitse med middel varme uden at tage farve i et par minutter.
- Skær bunden af spidskålen og del den derefter i kvarte på langs. Skær den træge den af stokken fra og smid den ud. Hvert stykke spidskål snittes nu i tynde strimler fra spidsen og ind.
- Kom den snittede spidskål på panden sammen med karry, og lad nu kålen blive lidt blød og falde sammen. Det tager 3-4 minutter.
- Ryst en dåse kokosmælk grundigt og hæld kokosmælken ved din karrykål.
- Lad det koge lidt ind mens spidskålen tilberedes lidt mere, og smag så til med salt, friskkværnet peber og eventuelt lidt mere karry.
Se video til opskrift
Næringsindhold
Tips
Jeg har her lavet karrykålen med en god og stor spidskål, men hvis spidskålen er mindre, skal du måske bruge lidt mindre karry og kokosmælk.
Det er i øvrigt vigtigt, at du smager karrykålen til med salt og karry, så du rammer den helt rigtige styrke til dine smagsløg.
Husk også at der er forskel på karry, og jeg plejer at bruge en god Madras karry.
Karrykål anvendes som tilbehør til mange forskellige retter, og jeg bruger den blandt andet til frikadeller og grove fiskefrikadeller.
Se flere opskrifter:
Super god smag. Vi spiste det sammen med kålpølser, og det var rigtig godt.
Hej Susanne
Tak for det - og god idé med kålpølser til. Dem elsker jeg også 🙂
Alt det bedste
Holger