Se her hvordan du laver kylling med kokosmælk. En hurtig opskrift til pande eller wok, som laves med kylling, nudler, kokosmælk og friske grøntsager.
Kylling med kokosmælk på 15 minutter.
Så lynhurtig er denne lækre og thailandsk inspirerede ret at lave med kylling, kokosmælk og nudler.
Det er i øvrigt en fordel at have en rygende varm bouillon klar til retten, så lav den først, hvor du koger vand op med en bouillonterning. Anvend gerne en hønsebouillon.
Jeg har anvendt fishsauce i denne kyllingopskrift med kokosmælk, for den tilfører retten både salt og dybde.
Fishsauce - eller fiskesauce - er fremstillet af saltede ansjoser, der er fermenterede. Typisk for det thailandske køkken, og uundværlig i denne wokret med kylling og nudler.
Fish sauce kan købes i de fleste supermarkeder, og har en lang holdbarhed.
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.
Ingredienser til kylling med kokosmælk
Ca. 500 gram kyllingebryst filet
1 bundt forårsløg
1 rødløg
3 fed hvidløg
2 store gulerødder eller 4 mindre
1 rød peberfrugt
1 knold ingefær
3 teskefulde karry
2 spiseskefulde fishsauce
6 deciliter bouillon
1 dåse kokosmælk
250 gram nudler
Salt og peber
Fremgangsmåde
- Find to skærebrætter frem, og skær kyllingebryst fileterne i tynde strimler på det ene.
- På det andet klargøres grøntsagerne.Forårsløg snittes i en centimeter tykke skiver, rødløg halveres og snittes i tynde skiver, mens hvidløgsfed ligeledes snittes i tynde skiver.
- Gulerødderne skæres i tynde stave, mens peberfrugten snittes i tynde strimler. Ingefær skrælles. Så er du klar til at lave kylling med kokosmælk på kort tid.
- Varm en stor stegepande eller wok op ved høj varme, kom lidt olie på svits hurtigt kyllingekødet i et minuts tid, hvor du vender det rundt undervejs.
- Kom grøntsagerne ved og steg yderligere et minut. Ikke længere, da de gerne må have et bid når de er færdige.
- Riv ingefær i retten, og tilsæt også karry og fishsauce.
- Hæld så bouillon ved sammen med kokosmælk og tilsæt også de tørrede nudler.
- Skru lidt ned for varmen, og steg nu indtil nudlerne er bløde - det tager omkring fem minutter.
- Smag til med salt og peber - eventuelt også med lidt mere karry.
Servering
Kylling med kokosmælk og nudler serveres straks, eventuelt i dybe tallerkner.
Det er en hurtig opskrift, som du kan lave på omkring 15 minutter.
Her kan du i øvrigt læse mere om nudler.
Se også mine opskrifter på:
Din vurdering
-
Kylling med kokosmælk
Kan man godt undvære hvidløg
Hej Christine
Yes - det kan du sagtens 🙂
Og retten smager stadig fint.
Alt det bedste
Holger
Fin opskrift , men de 15 min holder ikke 😏 1 time for mig , ret kvik tempo 😃