Se her hvordan du laver kylling med kokosmælk. En hurtig opskrift til pande eller wok, med kylling, nudler, kokosmælk og friske grøntsager.
Kylling med kokosmælk på 15 minutter.
Så lynhurtig er denne lækre og thailandsk inspirerede ret at lave med kylling, kokosmælk og nudler.
Det er i øvrigt en fordel at have en rygende varm bouillon klar til retten, så lav den først, hvor du koger vand op med en bouillonterning. Anvend gerne en hønsebouillon.
Se også: Boller i karry - nem opskrift med ris
Jeg har anvendt fishsauce i denne kyllingopskrift med kokosmælk, for den tilfører retten både salt og dybde.
Fishsauce - eller fiskesauce - er fremstillet af saltede ansjoser, der er fermenterede. Typisk for det thailandske køkken, og uundværlig i denne wokret med kylling og nudler.
Fish sauce kan købes i de fleste supermarkeder, og har en lang holdbarhed.
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.
Opskrift på kylling med kokosmælk
Kylling med kokosmælk
Ingredienser
- 500 gram kyllingebryst filet
- 1 bundt forårsløg
- 1 rødløg
- 3 fed hvidløg
- 2 mellem gulerødder - eller 4 mindre
- 1 rød peberfrugt
- 1 knold ingefær - svarende til 2 spsk. ingefær
- 3 teskefulde karry
- 2 spiseskefulde fishsauce
- 6 deciliter bouillon
- 1 dåse kokosmælk
- 250 gram nudler
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Til kylling med kokosmælk starter du med, at finde to skærebrætter frem, og kyllingebryst fileterne skæres i tynde strimler på det ene.
- På det andet klargøres grøntsagerne.Forårsløg snittes i en centimeter tykke skiver, rødløg halveres og snittes i tynde skiver, mens hvidløgsfed ligeledes snittes i tynde skiver.
- Gulerødderne skæres i tynde stave, mens peberfrugten snittes i tynde strimler. Ingefær skrælles. Så er du klar til at lave kylling med kokosmælk på kort tid.
- Varm en stor stegepande eller wok op ved høj varme, kom lidt olie på svits hurtigt kyllingekødet i et minuts tid, hvor du vender det rundt undervejs.
- Kom grøntsagerne ved og steg yderligere et minut. Ikke længere, da de gerne må have et bid når de er færdige.
- Riv ingefær i retten, og tilsæt også karry og fishsauce.
- Hæld så bouillon ved sammen med kokosmælk og tilsæt også de tørrede nudler.
- Skru lidt ned for varmen, og steg nu indtil nudlerne er bløde - det tager omkring fem minutter.
- Smag til med salt og peber - eventuelt også med lidt mere karry.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Servering
Kylling med kokosmælk og nudler serveres straks, eventuelt i dybe tallerkner.
Det er en hurtig opskrift, som du kan lave på omkring 15 minutter.
Her kan du i øvrigt læse mere om nudler.
- Ingen reklamer og annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe lækre opskrifter
- Fortsat udvikling af Danmarks bedste madunivers
- Kæmpe tak herfra fordi du bakker op om Madens Verden
piabruhn
Hej Holger
Jeg er ved at planlægge indkøb fir denne uge og er stødt på en af de opskrifter hvor der i ingredienser står: 1 dåse?
Hvor meget er det?
I dette tilfælde er det ifm. opskriften: “Kylling med kokosmælk og nudler”
Jeg har kokosmælk hjemme i 2 str.
1 x 200 ml og 1 x 400 ml.
Hvilken en af dem skal jeg benytte?
Er det meget træls at blot skrive mængden, fremfor dåse/pose/glas m.fl?
På forhånd tak
Bh
Pia
Holger Rørby Madsen
Hej Pia
Tak for det - og en god pointe. Nej, og det skal jeg nok huske fremadrettet.
Det er en stor dåse - altså 400 ml.
Alt det bedste
Holger
Lotte Nielsen
Hvorfor kan denne opskrift ikke printes?
Jeg er jo logget ind og betales hver måned for den funktion
Holger Rørby Madsen
Hej Lotte
jeg beklager, men den lå i det gamle system. Den er nu opdateret og kan printes 🙂
Alt det bedste
Holger
Marcela
Fin opskrift , men de 15 min holder ikke 😏 1 time for mig , ret kvik tempo 😃
Christine
Kan man godt undvære hvidløg
Holger Rørby Madsen
Hej Christine
Yes - det kan du sagtens 🙂
Og retten smager stadig fint.
Alt det bedste
Holger
Geerd Lautrup Detlefsen
Nu må du klappe hesten --- det kan man da umuligt lave på 15
minutter.
Marcela
For mig en lille times tid
ole
Har lige lavet denne ret. Havde ikke grøn peber og forårsløg, så brugte en porre i stedet. Jeg brugte en grøn karrypasta som lige blev svitset lidt sammen med rødløgene. Sammen med kokosmælk og fiskesauce fik det den helt rigtige smag.
En herlig nem ret med at gå til som man jo fint kan justere undervejs.
Holger Rørby Madsen
Hej Ole
Mange tak - det er dejligt at høre, og det lyder også som nogle rigtig fine ændringer 🙂
Og sådan en ret er god på en dansk vinterdag.
Alt det bedste
Holger