Se her hvordan du laver kylling med kokosmælk. En hurtig opskrift til pande eller wok, med kylling, nudler, kokosmælk og friske grøntsager.
Kylling med kokosmælk på 15 minutter.
Så lynhurtig er denne lækre og thailandsk inspirerede ret at lave med kylling, kokosmælk og nudler.
Det er i øvrigt en fordel at have en rygende varm bouillon klar til retten, så lav den først, hvor du koger vand op med en bouillonterning. Anvend gerne en hønsebouillon.
Se også: Boller i karry - nem opskrift med ris
Jeg har anvendt fishsauce i denne kyllingopskrift med kokosmælk, for den tilfører retten både salt og dybde.
Fishsauce - eller fiskesauce - er fremstillet af saltede ansjoser, der er fermenterede. Typisk for det thailandske køkken, og uundværlig i denne wokret med kylling og nudler.
Fish sauce kan købes i de fleste supermarkeder, og har en lang holdbarhed.
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.
Opskrift på kylling med kokosmælk
Ingredienser
- 500 gram kyllingebryst filet
- 1 bundt forårsløg
- 1 rødløg
- 3 fed hvidløg
- 2 mellem gulerødder eller 4 mindre
- 1 rød peberfrugt
- 1 knold ingefær svarende til 2 spsk. ingefær
- 3 teskefulde karry
- 2 spiseskefulde fishsauce
- 6 deciliter bouillon
- 1 dåse kokosmælk
- 250 gram nudler
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Til kylling med kokosmælk starter du med, at finde to skærebrætter frem, og kyllingebryst fileterne skæres i tynde strimler på det ene.
- På det andet klargøres grøntsagerne.Forårsløg snittes i en centimeter tykke skiver, rødløg halveres og snittes i tynde skiver, mens hvidløgsfed ligeledes snittes i tynde skiver.
- Gulerødderne skæres i tynde stave, mens peberfrugten snittes i tynde strimler. Ingefær skrælles. Så er du klar til at lave kylling med kokosmælk på kort tid.
- Varm en stor stegepande eller wok op ved høj varme, kom lidt olie på svits hurtigt kyllingekødet i et minuts tid, hvor du vender det rundt undervejs.
- Kom grøntsagerne ved og steg yderligere et minut. Ikke længere, da de gerne må have et bid når de er færdige.
- Riv ingefær i retten, og tilsæt også karry og fishsauce.
- Hæld så bouillon ved sammen med kokosmælk og tilsæt også de tørrede nudler.
- Skru lidt ned for varmen, og steg nu indtil nudlerne er bløde - det tager omkring fem minutter.
- Smag til med salt og peber - eventuelt også med lidt mere karry.
Se video til opskrift
Næringsindhold
Servering
Kylling med kokosmælk og nudler serveres straks, eventuelt i dybe tallerkner.
Det er en hurtig opskrift, som du kan lave på omkring 15 minutter.
Her kan du i øvrigt læse mere om nudler.
Se også: Thaisuppe - nem opskrift med kylling og nudler
Lotte Nielsen
Hvorfor kan denne opskrift ikke printes?
Jeg er jo logget ind og betales hver måned for den funktion
Holger Rørby Madsen
Hej Lotte
jeg beklager, men den lå i det gamle system. Den er nu opdateret og kan printes 🙂
Alt det bedste
Holger