Prøv at lave denne opskrift med perlespelt og grillede grøntsager. Det er nemt tilbehør til både grillet kylling og kød, og så smager det altså super godt!
Opskriften på perlespelt med grillede grøntsager er beregnet som tilbehør til fire personer.
Du kan også anvende rødløg eller almindelige løg i stedet for forårsløg.
Ingredienser
200 gram perlespelt
1 bundt grønne asparges
1 bundt forårsløg
1 rød peberfrugt
Olivenolie
3 spiseskefulde olivenolie
Saften af en halv citron
Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Perlespelt koges som anvist på pakken. Tilsæt gerne en bouillonterning til kogevandet, og lad være med at koge perlespelten for meget, da den så bliver klistret i salaten!
- Knæk roden af de grønne asparges, skyl forårsløg og skær peberfrugten i grove stykker.
- Grill grøntsagerne ved direkte varme, og pensl undervejs med olie. Drysses med flagesalt/alm. salt. Grilles blot så de stadig har lidt bid. Griller du peberfrugten lidt længere, kan du eventuelt flå skindet af.
- Skær grøntsagerne ud i mindre stykker, og vend dem sammen med perlespelt.
- Rør olivenolie sammen med citronsaft, og smag til med salt og friskkværnet peber.
- Vend dressingen i perlespeltsalaten.
Perlespelt med grillede grøntsager serveres straks, og den kan som sagt bruges som tilbehør til alt fra kylling til oksekød.
Se også mine opskrifter på:
Comments
No Comments