Alt i en gryde med kylling er en dejlig opskrift med bla. perlespelt og æblemost. En let gryderet, som både er skøn aftensmad og nem gæstemad.
Denne alt i en gryde med kylling er en opskrift, der måske smager meget bedre end du nok regner med.
Det er faktisk en virkelig dejlig og sund ret med masser af smag, og alligevel er den ret nem at lave.
Her koges kyllingekød sammen med perlespelt i æblemost og bouillon, og der tilsættes også blandt andet asparges og spinat.
Retten er beregnet til fire personer som en hovedret.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på alt i en gryde med kylling
Alt i en gryde med kylling
Ingredienser
- 2 små rødløg - finthakket
- smør - til stegning
- 450 gram kylling - brystfilet i mindre stykker
- 1 fennikel - snittet nogenlunde fint
- 3 deciliter æblemost
- 4 deciliter vand
- 2 bouillonterninger - høns
- 200 gram perlespelt - gerne parboiled spelt
- 1 bundt grønne asparges - i mundrette stykker
- 50 gram babyspinat
- 1 spiseskefuld engelsk sauce
- 1 citron - friskpresset citronsaft
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Rødløg sauteres af i lidt smør i en god stegegryde, men uden at tage farve.
- Derefter tilsættes kylling i tern, og her brunes kødet godt af i et par minutter.
- Tilsæt fennikel og lad det svitse med et minut mere, hvorefter du tilsætter æblemost. Koges op.
- Kom så vand og bouillonterninger ved, læg låg på gryden og lad retten simre i ca. 15 minutter. Du behøver ikke røre i det undervejs.
- Perlespelt skylles under den kolde hane, og kommes i gryden efter 15 minutter. Koges nu ca. 10-15 minutter - eller indtil perlespeltkernerne er møre. Se den anbefalede kogetid på posen med perlespelt, da den kan variere en del. Jeg bruger parboiled spelt.
- Når perlespelten er mør, tilsættes asparges i mundrette stykker sammen med babyspinat, og retten simre 2-3 minutter. De grønne asparges må gerne have lidt bid.
- Smag din alt i en gryde med kylling til med lidt engelsk sauce, friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber. Pas dog på med saltet, da retten i forvejen er godt saltet med bouillonen.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Note
Alt i en gryde med kylling og perlespelt serveres straks, og retten må gerne være godt varm.
Bør serveres med et godt stykke brød til, evt. hjemmebagte surdejsboller, der skæres i skiver.
Her finder du alle opskrifter med kylling på Madens Verden.
Del dine ideer og tanker med os andre her: