• Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Madens Verden giver dig de bedste opskrifter på alt fra chokoladekage og kanelnegle til æggekage, frikadeller og meget andet. Du finder flere tusinde opskrifter, og alle er nemme og forklarende at gå til.
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Opret bruger
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Mad
  • Kage
  • Jul
  • Airfryer
  • Dagens opskrift
  • Madplan
  • PLUS
  • Kogebog

Nem italiensk kylling i gryde med grøntsager

Holger Rørby Madsen
Italiensk kylling laves med en hel kylling, som du parterer og steger mør i gryden sammen med grøntsager og en skøn tomatsovs. En ret med masser af smag. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Madens Verden: Forside › Opskrifter › Aftensmad

Oversigt over indhold

  1. Min bedste opskrift på italiensk kylling, som man laver kylling i Italien. Stegt i gryde med masser af grøntsager og i en sovs med hvidvin og tomat.
  2. Opskrift på italiensk kylling
  3. Ingredienser
  4. Sådan gør du
  5. Næringsindhold
  6. Noter
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift

Min bedste opskrift på italiensk kylling, som man laver kylling i Italien. Stegt i gryde med masser af grøntsager og i en sovs med hvidvin og tomat.

Italiensk kylling er en virkelig lækker opskrift på grydestegt kylling, som du også kan servere som gæstemad.

Kyllingen parteres og steges i gryden sammen med blandt andet masser af peberfrugt, og som tilbehør kan du servere en god pasta.

Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.

I stedet for en parteret kylling, kan retten også laves udelukkende med over- og underlår. Her skal du bruge fire styk til personer.

Se i øvrigt her hvordan du koger pasta perfekt.

Opskrift på italiensk kylling

5 fra 3 stemmer
RetAftensmad
KøkkenItaliensk
Arbejdstid: 25 minutter minutter
Tilberedning: 45 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 10 minutter minutter
Mængde: 4 personer
[favorite_button]
Vis favoritter Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 1,5 kilo kylling
  • 4 spiseskefulde olivenolie
  • 3 fed hvidløg
  • 1 bundt rosmarin - frisk
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 grøn peberfrugt
  • 1 gul peberfrugt
  • 2 stængler bladselleri
  • 1 rødløg - stort
  • 1 deciliter hvidvin
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 spiseskefulde tomatpasta
  • 2 spiseskefulde koncentreret kyllingefond
  • salt og friskkværnet peber
Tilføj til indkøbslisteSe din indkøbsliste her Send indkøbsliste til din mobil
Undgå at skærmen slukker

Sådan gør du

  • Kyllingen parteres og deles i bryst og lår. Hold over- og underlår samlet og del hvert stykke bryst i to. Ialt har du altså seks stykker kylling. Vingernes kasseres til denne ret.
  • Pil hvidløg og snit feddene i tynde skiver.
  • Skær peberfrugterne i tynde strimler, mens bladselleri skæres i cirka to centimeter tykke skiver. Rødløg halveres og snittes i skiver.
  • Kom en sjat olie i en stegegryde og brun kyllingestykkerne ad to omgange, så kødet får en god farve. Tag det op og krydr med salt og peber.
  • Kom en sjat olie mere i gryden og sauter nu peberfrugter, bladselleri og rødløg i 1-2 minutter sammen med hvidløg og grofthakket rosmarin. Spar ikke på rosmarinen, da den giver den helt rigtige smag af italiensk kylling.
  • Tilsæt hvidvin, hakkede tomater og tomatpasta sammen med lidt koncentreret kyllingefond. Kyllingefond kan erstattes af en terning hønsebouillon.
  • Læg kyllingestykkerne tilbage i gryden, og put dem godt ned i sovs og grøntsager.
  • Læg låget på, og nu skal retten simre i cirka 45 minutter.
  • Smag godt til med salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Næringsindhold
Nem italiensk kylling i gryde med grøntsager
Mængde pr. portion
Kalorier
480
% Daglig værdi*
Fedt
 
29
g
45
%
Mættet fedt
 
8
g
50
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
6
g
Enkelumættet fedt
 
12
g
Kolesterol
 
135
mg
45
%
Natrium
 
925
mg
40
%
Kalium
 
883
mg
25
%
Kulhydrater
 
15
g
5
%
Kostfibre
 
4
g
17
%
Sukker
 
7
g
8
%
Protein
 
36
g
72
%
Vitamin A
 
1648
IU
33
%
Vitamin C
 
143
mg
173
%
Calcium
 
80
mg
8
%
Jern
 
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Mangler du en opskrift?Find alle vores opskrifter - klik her!
Kom med din mening

Noter

Italiensk kylling serveres ved blot at sætte gryden på bordet, og så kan alle jo tage et stykke kylling og den skønne sovs.

Tilbehør er pasta, en god tomatsalat og et stykke italiensk grydebrød.

Din vurdering
  • Italiensk kylling
Sending
Stem her
0 (0 stemmer)
Er du også træt af reklamer?Bliv plus medlem i dag!
  • DEL GERNE:  
  • 665
  • 91
  • 19
  • 5
  • 2
  • 7
  • Delt
Om Holger
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Med omkring 2 mio. brugere hver måned er madensverden.dk et af Danmarks største madmedier, og her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse, og husk du altid er velkommen til at skrive, hvis du har spørgsmål.

Idéer til aftensmad
Savner du inspiration til, hvad du skal lave til aftensmad? Så klik her og få et forslag til, hvad du kan lave. Klik igen og igen - indtil du finder lige det, du har lyst til.

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Skriv din kommentar her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

« Nemme boller i airfryer - og dejen er let at arbejde med
Mørbrad i fad med bacon og cocktailpølser »

Populært indhold lige nu

Spar på vandet - vandhane

Spar på vandet - 10 køkkentips

italiensk aftensmad med kylling og tomater

Italiensk aftensmad med kylling og pasta

Sammenlignet med et stykke kage er flødeboller kalorielette. Spangsberg hævder, at du kan spise hele fem flødeboller i stedet for et stykke kage, men kan det virkelig passe? Foto: Charlotte Mithril

Er flødeboller kalorielette? Få svaret her

billede resultat for opbevaring af melon

Opbevaring af melon - sådan holder den sig bedst

Se mere populært indhold

Primær Sidebar

5 fra 3 stemmer
Giv stjerner eller kommentér her
RetAftensmad
KøkkenItaliensk
Arbejdstid: 25 minutter minutter
Tilberedning: 45 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 10 minutter minutter
Mængde: 4 personer
[favorite_button]
Vis favoritter Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Nyeste opskrifter og artikler

  • Stegte nudler med æg og kylling
  • Ny kontrol: Kun ét dansk æble indeholdt for meget sprøjtemiddel
  • Laks med blomkål og dild
  • Fedtkager - opskrift på sønderjyske fedtnødder
  • Ugens vine: 20 bud på en julevin
  • Laks i karrysauce med spidskål og gulerødder
  • Toblerone cookies - nem opskrift på 20 minutter
  • Sønderjyske herrnhut kager med sirup
  • Kålsalat med mandler og sennep
  • Ugens madplan uge 49

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Karen Seneca, journalist
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!