Min bedste opskrift på italiensk kylling, som man laver kylling i Italien. Stegt i gryde med masser af grøntsager og i en sovs med hvidvin og tomat.
Italiensk kylling er en virkelig lækker opskrift på grydestegt kylling, som du også kan servere som gæstemad.
Kyllingen parteres og steges i gryden sammen med blandt andet masser af peberfrugt, og som tilbehør kan du servere en god pasta.
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.
I stedet for en parteret kylling, kan retten også laves udelukkende med over- og underlår. Her skal du bruge fire styk til personer.
Se i øvrigt her hvordan du koger pasta perfekt.
Opskrift på italiensk kylling
Nem italiensk kylling i gryde
Ingredienser
- 1,5 kilo kylling
- 4 spiseskefulde olivenolie
- 3 fed hvidløg
- 1 bundt rosmarin - frisk
- 1 rød peberfrugt
- 1 grøn peberfrugt
- 1 gul peberfrugt
- 2 stængler bladselleri
- 1 rødløg - stort
- 1 deciliter hvidvin
- 1 dåse hakkede tomater
- 2 spiseskefulde tomatpasta
- 2 spiseskefulde koncentreret kyllingefond
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Kyllingen parteres og deles i bryst og lår. Hold over- og underlår samlet og del hvert stykke bryst i to. Ialt har du altså seks stykker kylling. Vingernes kasseres til denne ret.
- Pil hvidløg og snit feddene i tynde skiver.
- Skær peberfrugterne i tynde strimler, mens bladselleri skæres i cirka to centimeter tykke skiver. Rødløg halveres og snittes i skiver.
- Kom en sjat olie i en stegegryde og brun kyllingestykkerne ad to omgange, så kødet får en god farve. Tag det op og krydr med salt og peber.
- Kom en sjat olie mere i gryden og sauter nu peberfrugter, bladselleri og rødløg i 1-2 minutter sammen med hvidløg og grofthakket rosmarin. Spar ikke på rosmarinen, da den giver den helt rigtige smag af italiensk kylling.
- Tilsæt hvidvin, hakkede tomater og tomatpasta sammen med lidt koncentreret kyllingefond. Kyllingefond kan erstattes af en terning hønsebouillon.
- Læg kyllingestykkerne tilbage i gryden, og put dem godt ned i sovs og grøntsager.
- Læg låget på, og nu skal retten simre i cirka 45 minutter.
- Smag godt til med salt og friskkværnet peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
Italiensk kylling serveres ved blot at sætte gryden på bordet, og så kan alle jo tage et stykke kylling og den skønne sovs.
Tilbehør er pasta, en god tomatsalat og et stykke italiensk grydebrød.
Del dine ideer og tanker med os andre her: