Virkelig lækker opskrift på kylling i fad med ris og dejlige grøntsager. Hele retten laves i ildfast fad, der stilles i ovnen i en time.
Kylling i fad med ris og grøntsager er god mad til både børn og voksne, og når først retten er i ovnen, ja så passer den jo sig i en times tid.
Derfor er den god at lave på travle hverdage, hvor du alligevel samtidig gerne vil spise god mad.
Opskriften er til fire personer.
Opskrift på kylling i fad med ris
Ingredienser
- 3 deciliter ris
- 7 deciliter hønsebouillon 7 deciliter vand og to terninger, kogende
- 1 bundt forårsløg
- 2 gulerødder
- 1 rød peberfrugt
- 1 bundt persille
- 1 kylling på ca. 1,4 kilo
- salt og friskkværnet peber
- paprika
Sådan gør du
- Hæld de ukogte ris i et stort ildfast fad, og hæld den kogende hønsebouillon over.
- Skær forårsløg i mindre skiver, mens gulerødder og peberfrugt snittes i små tern. Svitses af i lidt smør på en pande, og hældes i fadet.
- Drys også groft hakket persille over, og krydr med lidt salt og peber.
- Kyllingen skæres ud i portionsstykker, så brystkødet deles i flere stykker, mens over- og underlår klippes hver for sig.
- Brun kyllingestykkerne i lidt smør på begge sider, og krydr med lidt paprika, salt og peber.
- Stil fadet med kylling og ris i en forvarmet ovn ved 185 grader varmluft, og steg det nu i en time. Afhængig af din ovns varme kan det være kyllingefadet skal ud nogle minutter før eller senere. Men en time plejer at passe meget godt, så kyllingen både er gennemstegt, men heller ikke er tør.
Næringsindhold
Tips
Servér straks kylling, ris og grøntsager - eventuelt sammen med et stykke nybagt flute.
Se også disse opskrifter med kylling: