Hasselback kylling er, som du kender det med hasselback kartofler. Skåret i skiver og fyldt med bacon og tomat. Super lækker kylling.
Hasselback kylling er selvfølgelig inspireret af de klassiske hasselback kartofler, hvor kartoflerne skæres i skiver - uden at blive skåret igennem.
Sådan er det princippet også i denne opskrift, hvor kyllingebryst skæres i skiver, hvor du laver seks snit i hvert stykke kylling.
I hvert snit lægger du en skive bacon og tomat, og derefter bages kyllingestykkerne i ovnen.
Opskriften er til fire personer med et stykke kyllingebryst til hver.
Opskrift på hasselback kylling med bacon
Hasselback kylling med bacon og tomat
Ingredienser
- 4 stykker kyllingebryst
- 8 skiver bacon
- 24 skiver små tomater
- olivenolie
- frisk timian
- groft salt
- friskkværnet peber
Sådan gør du
- Start med at soignere hvert stykke kyllingebryst, hvor du skærer fedt og urenheder fra. Lav derefter seks snit i hvert stykke kyllingebryst, men pas på du ikke skærer hele vejen igennem. Kødet skal stadig hænge sammen, hvor du skærer cirka ¾-dele ned.
- Baconskiver skæres ud i mindre stykker. Her har jeg skåret skiver af et stykke tørsaltet bacon, hvor hver skive igen er delt i tre stykker. Men du kan også bruge de almindelige skiver af bacon.
- De små tomater - gerne daddeltomater - skæres i skiver.
- Læg en skive bacon og en tomat ned i hvert snit i kyllingen - som du kan se på billedet.
- Fortsæt på samme måde med alle fire stykker kyllingebryst, og læg dem i et ildfast fad.
- Dryp godt med olivenolie over, og drys også godt med friske timianblade på.
- Krydr også med groft salt og friskkværnet peber.
- Bag nu kyllingestykkerne i en forvarmet ovn ved 200 grader, hvor de skal have cirka 20 minutter.
- Tag de færdige hasselback kyllingstykker ud af ovnen og servér straks.
Få tilsendt opskriften på mail
Serveringstips og opskrifter
Anret dine kyllingebryster med dampet spidskål og dampede gulerødder.
Hæld lidt af skyen fra fadet over kyllingestykkerne - det smager vildt godt.
Her er flere opskrifter på retter vi har lavet a la hasselback:
Del dine ideer og tanker med os andre her: