Min opskrift på hasselback butternut squash. En nem måde at ovnbage græskarret på, og det er perfekt som tilbehør til mange slags kødretter.
Hasselback butternut squash er min favorit måde at tilberede det lækre græskar på.
Metoden kender du fra blandt andet hasselback kartofler, og som du kan se på billedet, så er det smukt tilbehør at stille på bordet.
Butternut squash er et græskar, der nærmest ligner en kæmpestor pære, men der er altså tale om et græskar.
Kødet er lyst og gulligt, og smagen kan måske minde lidt om nødder. Men den er samtidig sød i smagen, og så er den altså perfekt at bage i ovnen.
Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer.
Opskrift på hasselback butternut squash
Hasselback butternut squash - nem opskrift til ovn
Ingredienser
- 1 butternut squash - græskar
- 4 spiseskefulde olivenolie
- 1 potte timian
- salt og friskkværnet peber
- Lidt hvidløgspulver - kan udelades
Sådan gør du
- Butternut squash halveres på den lange led, og med en spiseske skrabes kernerne ud i begge halvdele.
- Du behøver ikke skrælle græskarret, så lad bare skrællen blive på. Det øger også mængden af vitaminer i maden.
- Læg nu den ene halvdel af græskarret på et skærebræt med skærefladen opad. Læg en trægrydeske på hver side, og med en skarp kniv skæres du nu tynde skiver i græskarret. Som du kender det fra hasselback kartofler. Og grydeskeerne hindrer, at du kommer til at skære helt igennem.
- Fortsæt på samme måde med den anden halvdel, og læg begge på en bageplade, der er beklædt med bagepapir.
- Pensl butternut squashen grundigt med olie, og krydr med timian, salt og peber. Du kan også drysse lidt hvidløgspulver på, hvilket også smager godt.
- Hasselback butternut squash skal bages cirka 50 minutter ved 180 grader varmluft, men tjek lige om de er møre ved at prikke i dem med en strikkepind eller lignende.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Hasselback butternut squash serveres som tilbehør til alle slags kød. Er blandt andet god til flæskesteg og okseculottesteg.
Se også mine opskrifter på:
Del dine ideer og tanker med os andre her: