Prøv denne dejlige opskrift på dampet spidskål med honning og citron. En nem måde at tilberede den sunde spidskål på og perfekt som tilbehør.
Dampet spidskål med honning og citron er en lækker måde at nyde den dejlige kål på.
Opskriften er til fire personer. Men er spidskålen lille, bør du måske anvende to spidskål.
Ingredienser til dampet spidskål med honning og citron
1 stort spidskål
3 spiseskefulde honning (her er anvendt akaciehonning)
2 spiseskefulde citronsaft.
1 deciliter vand
Salt og lidt friskkværnet peber
Opskrift
- Fjern de yderste blade på spidskålen, og kassér dem. Skær den nederste del af stokken fra, og den smides ligeledes ud.
- Del spidskålen i otte både, og skær nu resten af stokken fra. Den er for træg at spise.
- Honning røres sammen med citronsaft i en lille skål, og en pensel findes frem.
- Smelt smør i en stor sauterpande, og steg forsigtigt spidskålen i et par minutter.
- Pensl med honningmarinaden og giv kålen lidt salt. Hæld også lidt vand i bunden af panden.
- Læg låg på sauterpanden, og steg nu spidskålen ved en svag til jævn varme i cirka 10 minutter. Så er kålen næsten mør, men du kan jo selv vælge om du vil give spidskålen lidt mere eller mindre tid.
- Den dampede spidskål serveres som tilbehør til retter med kød.
Se også mine opskrifter på:
De 4 bedste salater med spidskål
Hjemmelavet tærte med spidskål og bacon
Tærtedej - lav den perfekte mørdej til tærter
Hjemmelavet cheeseburger a la McDonalds
Lækre drumsticks - BBQ marinerede kyllingelår
Lækre BBQ kartofler med barbecue sauce
Sådan bager du hvedeknopper til varme hveder
Important: No API Key Entered.
Many features are not available without adding an API Key. Please go to the YouTube Feed settings page to add an API key after following these instructions.