Her får du min nemme opskrift på dampet spidskål, hvor spidskålen deles og dampes i gryde. Opskriften er med billeder.
Dampet spidskål er sundt og lækkert tilbehør, som samtidig kan laves på få minutter.
Spidskålen indeholder masser af gode vitaminer og mineraler, og her kan du læse mere om hvor sund spidskål er.
Til fire personer skal du beregne en stor spidskål, eller to små.
Og den dampede spidskål er god som tilbehør til mange klassiske retter, og jeg ynder selv at nyde kålen til blandt andet gammeldags frikadeller, medister eller en helstegt kylling.
Ingredienser til dampet spidskål
1 spidskål
1 liter vand
1 stor spiseskefuld smør
1 teskefuld salt
Sådan laver du dampet spidskål
- Skær den nederste del af bunden af spidskålen af med en skarp kniv, og pil eventuelt de yderste blade af hvis de er grimme.
- Skyld spidskålen og del den i to halve.
- Del derefter i mindre både, og afhængig af størrelsen på kålen, plejer jeg at lave seks både ud af en hel spidskål.
- Kom vand, smør og salt i en gryde og kog det op.
- Læg forsigtigt spidskålen i vandet, læg låget på og skru ned for varmen.
- Lad den dampede spidskål småkoge i max. fem minutter, hvorefter kålen straks tages op af vandet.
Dampet spidskål serveres straks som tilbehør.
Comments
No Comments