Se den lækre opskrift på ovnkartofler med rosmarin, der laves i et ildfast fad. Kartoflerne bages i halvanden time.
Ovnkartofler med rosmarin er nemme at lave, og så passer de perfekt til blandt andet en okseculotte eller en langtidsstegt oksefilet.
Eller du kan også prøve de små, lækre kartofler til en langtidsstegt nakkefilet.
Jeg har her anvendt de små kartofler, som du ikke skal skrælle inden tilberedning.
De har både et bedre bid og så er de nemme at håndtere, da man slipper for at skrælle og skære dem ud.
Det tager ingen tid at vende dem i olivenolie og rosmarin, og de passer sig selv i ovnen, så nemt tilbehør, der smager fantastisk.
Opskriften er til fire personer, men hvis I elsker kartofler, kan I jo gange op.
Opskrift på ovnkartofler med rosmarin
Ingredienser
- 600 gram små kartofler
- 3-4 kviste frisk rosmarin
- olivenolie
- groft salt
Sådan gør du
- Kartoflerne vaskes og tørres i et rent viskestykke, hvorefter de kommes i en skål.
- Her tilsætter du også en god sjat olivenolie, og vender kartofler rundt.
- Pluk bladene af de friske rosmarinkviste, og hak dem groft med en skarp kniv.
- Kom rosmarinen ved kartoflerne sammen med lidt groft salt.
- Beklæd et ildfast fad med bagepapir, og fordel kartoflerne i fadet.
- Dæk fadet til med sølvpapir, og bag nu kartoflerne i ovnen i en time og 30 minutter ved 200 grader varmluft.
Server eventuelt ovnkartoflerne med en af disse stege og en god, grøn salat.
Comments
No Comments