Langtidsstegt nakkefilet giver dig et meget mørt stykke svinekød med en vidunderlig smag. Marmoringen i kødet gør nemlig, at det ikke bliver tørt.
Langtidsstegt nakkefilet kan du lave på flere måder. Den kan steges i en gryde under låg, i grillen ved lav og indirekte varme - eller i ovnen.
Her har jeg valgt det sidste, og stegt den i en alupose fra Qbag (AluFoil Cooking Bags). Det er ikke den klassiske stegepose af plastic, men i stedet er den lavet af alufolie, og derfor mere holdbar.
Først marinerer du kødet, lægger det ind i posen, tilsæt et par spiseskefulde vand, og luk posen ved at folde kanten et par gange. Det fungerer faktisk fint.
Poserne kan blandt andet købes i SuperBrugsen, men hvis ikke du har sådan butik eller pose i nærheden, kan du selvfølgelig også bruge en stegeso eller et ildfast fad med låg.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på langtidsstegt nakkefilet
Ingredienser
- 800 gram nakkefilet
- 3 spiseskefulde brun farin
- 1 spiseskefuld salt
Sådan gør du
- Bland brun farin og salt i en skål, og massér det derefter godt ind i nakkefileten. Du skal rundt alle steder, så brug et par minutter på at gnubbe det godt ind i kødet.
- Kom så kødet i en alupose (eller hvordan du nu steger den), og øs et par spiseskefulde vand ind, så der er en smule væde ved nakkefileten.
- Fold kanten ved åbningen sammen et par gange, så posen lukker helt tæt.
- Så skal posen med langtidsstegt nakkefilet blot i ovnen ved 120 grader -og her skal den stege i tre timer.
- Tag kødet ud, og lad det hvile i 20 minutter i posen inden udskæring.
Tips
Langtidsstegt nakkefilet kan som sagt også tilberedes i stegeso, hvis du hellere vil det. Husk dog, at låget skal slutte helt tæt.
Se også mine opskrifter på:
Bag den legendariske hindbærsnittetærte
Lækker rådhustærte med kransekage og hindbærmarmelade
Nem og simpel pastaret i fad i ovn
Sådan laver du ovnstegt oksefilet
Lækker og hjemmelavet karamelsauce
Sund og lækker ret med nudler og grøntsager
Important: No API Key Entered.
Many features are not available without adding an API Key. Please go to the YouTube Feed settings page to add an API key after following these instructions.
Den smagte super godt og blev meget mør. Ulempen ved nakkefilet er dog at det ikke er let at skære pæne skiver. Men alt i alt rigtig lækker. Tak for endnu en fantastisk opskrift
Tak Pia - det er jeg meget glad for at høre. Ja, nakkefilet kan blive rigtig mørt - men er svær at lave flotte skiver af 🙂
Du siger bare til en anden gang.
De bedste hilsner
Holger
Guffeliguf.dk.