Langtidsstegt nakkefilet giver dig et meget mørt stykke svinekød med en vidunderlig smag. Marmoringen i kødet gør nemlig, at det ikke bliver tørt.
Langtidsstegt nakkefilet kan du lave på flere måder. Den kan steges i en gryde under låg, i grillen ved lav og indirekte varme - eller i ovnen.
Her har jeg valgt det sidste, og stegt den i en alupose fra Qbag (AluFoil Cooking Bags). Det er ikke den klassiske stegepose af plastic, men i stedet er den lavet af alufolie, og derfor mere holdbar.
Først marinerer du kødet, lægger det ind i posen, tilsæt et par spiseskefulde vand, og luk posen ved at folde kanten et par gange. Det fungerer faktisk fint.
Poserne kan blandt andet købes i SuperBrugsen, men hvis ikke du har sådan butik eller pose i nærheden, kan du selvfølgelig også bruge en stegeso eller et ildfast fad med låg.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på langtidsstegt nakkefilet
Ingredienser
- 800 gram nakkefilet
- 3 spiseskefulde brun farin
- 1 spiseskefuld salt
Sådan gør du
- Bland brun farin og salt i en skål, og massér det derefter godt ind i nakkefileten. Du skal rundt alle steder, så brug et par minutter på at gnubbe det godt ind i kødet.
- Kom så kødet i en alupose (eller hvordan du nu steger den), og øs et par spiseskefulde vand ind, så der er en smule væde ved nakkefileten.
- Fold kanten ved åbningen sammen et par gange, så posen lukker helt tæt.
- Så skal posen med langtidsstegt nakkefilet blot i ovnen ved 120 grader -og her skal den stege i tre timer.
- Tag kødet ud, og lad det hvile i 20 minutter i posen inden udskæring.
Næringsindhold
Tips
Langtidsstegt nakkefilet kan som sagt også tilberedes i stegeso, hvis du hellere vil det. Husk dog, at låget skal slutte helt tæt.
Se også mine opskrifter på:
Den smagte super godt og blev meget mør. Ulempen ved nakkefilet er dog at det ikke er let at skære pæne skiver. Men alt i alt rigtig lækker. Tak for endnu en fantastisk opskrift
Tak Pia - det er jeg meget glad for at høre. Ja, nakkefilet kan blive rigtig mørt - men er svær at lave flotte skiver af 🙂
Du siger bare til en anden gang.
De bedste hilsner
Holger
Guffeliguf.dk.