• Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Madens Verden giver dig de bedste opskrifter på alt fra chokoladekage og kanelnegle til æggekage, frikadeller og meget andet. Du finder flere tusinde opskrifter, og alle er nemme og forklarende at gå til.
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Opret bruger
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Mad
  • Kage
  • Jul
  • Airfryer
  • Dagens opskrift
  • Madplan
  • PLUS
  • Kogebog

Rødvinsmarineret nakkefilet med god sovs

Holger Rørby Madsen
En rødvinsmarineret nakkefilet, der har ligget 24 timer i rødvinsmarinaden sammen med lidt hvidløg og rosmarin. Nu er nakkefileten klar til at blive stegt i ovnen, hvor den bliver mør og saftig. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Madens Verden: Forside › Opskrifter › Aftensmad

Oversigt over indhold

  1. Her er opskriften på en rødvinsmarineret nakkefilet, der gerne må ligge i rødvinsmarinade i et døgn tid. Derefter brunes stegen og steges færdig i ovnen. Skyen laves til en god sovs.
  2. Opskrift på rødvinsmarineret nakkefilet
  3. Ingredienser
  4. Sådan gør du
  5. Næringsindhold
  6. Tips
4.65 fra 17 stemmer
Gå til opskrift

Her er opskriften på en rødvinsmarineret nakkefilet, der gerne må ligge i rødvinsmarinade i et døgn tid. Derefter brunes stegen og steges færdig i ovnen. Skyen laves til en god sovs.

Dette er min opskrift på en rødvinsmarineret nakkefilet, der står og trækker i rødvin i et døgns tid. Jeg håber du kan lide opskriften, og du er meget velkommen til at give den en vurdering fra 1-5 stjerner. Del også gerne dine tips til marinering af nakkefilet, og ellers rigtig god fornøjelse.

Rødvinsmarineret nakkefilet er både god hverdagsmad og lækker gæstemad, og stegen er nem at lave, når blot man husker at starte dagen før.

For du får det bedste resultat, hvis du lader nakkeflet marinere i rødvinen i 24 timer. Kortere tid kan gøre det, men min erfaring har lært mig, at stegen er bedst efter et døgn i rødvinen.

Den præcise stegetid afhænger som altid blandt andet af størrelse og tykkelse på kødet, me kernetemperaturen skal være 80 grader.

Nakkefileten er rimelig fedtmarmoreret, og derfor bliver den ikke så let tør. Og derfor skal du ikke frygte at give den lidt for længe i ovnen.

Opskriften er til fire personer.

Opskrift på rødvinsmarineret nakkefilet

4.7 fra 17 stemmer
RetAftensmad
KøkkenDansk
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 1 time time 30 minutter minutter
Samlet tid: 1 day day 1 time time 45 minutter minutter
Mængde: 4
[favorite_button]
Vis favoritter Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 1 kilo nakkefilet
  • 1 flaske rødvin - 7,5 deciliter
  • 4 fed hvidløg
  • rosmarin
  • timian
  • 2 spiseskefulde koncentreret fond
  • olivenolie - til bruning

Til sovs

  • 4 deciliter sky - fra nakkefileten
  • Lidt Maizena - udrørt i kold vand
  • salt og friskkværnet peber
Tilføj til indkøbslisteSe din indkøbsliste her Send indkøbsliste til din mobil
Undgå at skærmen slukker

Sådan gør du

  • Rids nakkefileten på oversiden i skrå tern, hvor du lige skærer en lille halv centimeter ned i kødet. Lav gerne skrå ruder med en centimeters mellemrum. Salt den godt, og lad den lige trække 5-10 minutter inden den lægges i vinen.
  • Hæld en flaske rødvin i en skål, snit hvidløgsfed i skiver og kom ved sammen med rosmarin og/eller timian.
  • Læg kødet i og vend det lige rundt et par gange. Stil på køl i 24 timer, hvor gerne må vende kødet nogle gange undervejs. Det får du kun et bedre resultat af.
  • Varm en pande op ved en god varme og kom lidt olie på. Brun nu stegen grundigt på alle sider.
  • Læg den i et ildfast fad og hæld marinaden ved. Steg nu den rødvinsmarinerede nakkefilet i cirka en time og 30 minutter ved 185 grader varmluft. Kernetemperaturen skal som sagt være 80 grader, så mål den med et stegetermometer.
  • Når nakkefileten er færdigstegt tages den ud af ovnen, og lægges til hvile på et skærebræt, mens du laver sovsen.
  • Sigt marinaden over i en kasserolle og kog den op. Jævn med lidt Maizena, der er udrørt i en smule koldt vand.
  • Tilsæt lidt fond og smag sovsen til med salt, peber og eventuelt lidt sukker. Du kan justere farven med lidt sovsekulør, og du kan også komme lidt fløde i. Det synes jeg dog ikke er nødvendigt.

Næringsindhold

Næringsindhold
Rødvinsmarineret nakkefilet med god sovs
Mængde pr. portion
Kalorier
160
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Mangler du en opskrift?Find alle vores opskrifter - klik her!
Kom med din mening

Tips

Skær den rødvinsmarinerede nakkefilet i tynde skiver, og servér med bagte rodfrugter eller hasselback kartofler.

Eventuelt kartofler med smør i fad. Flowersprouts er også fint tilbehør til retten.

Se også mine opskrifter på:

billede med gammeldags oksesteg stegt i gryde
Gammeldags oksesteg
Se opskriften
pulled pork i ovn
Pulled pork
Se opskriften
langtidsstegt oksefilet
Langtidsstegt oksefilet i ovn
Se opskriften
Er du også træt af reklamer?Bliv plus medlem i dag!
  • DEL GERNE:  
  • 464
  • 293
  • 12
  • 4
  • 5
  • 5
  • Delt
Om Holger
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Med omkring 2 mio. brugere hver måned er madensverden.dk et af Danmarks største madmedier, og her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse, og husk du altid er velkommen til at skrive, hvis du har spørgsmål.

Idéer til aftensmad
Savner du inspiration til, hvad du skal lave til aftensmad? Så klik her og få et forslag til, hvad du kan lave. Klik igen og igen - indtil du finder lige det, du har lyst til.

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Rikke Søndergaard Hansen

    november 23, 2022 at 8:48 am

    Hej Holger, jeg ønskede altid rødvinsmarineret nakkesteg til min fødselsdag som barn, men har aldrig selv lavet det. Og fik aldrig rigtig luret min mor af, hvordan hun gjorde.
    Nu vil jeg lave det til min familie og kunne godt tænke mig at putte stegen i sous vide efter den har marineret.
    Har du erfaring med det?
    Kan jeg så bruge den sky der kommer ved kødet og rødvinsmarinanden til sovs?
    Mvh Rikke

    Svar

Skriv din kommentar her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

« Opskrifter med champignon - fakta og info
Alt hvad du skal vide om sukker »

Populært indhold lige nu

Billede resultat for bagt blomkål

Bagt blomkål - sådan bager du blomkål i ovnen

mad til børn med pasta og kylling

Opskrift på mad til børn med pasta og kylling

chili con kylling med bønner og ris

Chili con kylling - lækker chiliret med bønner og ris

billede med mørbradgryde

Klassisk mørbradgryde med ris, bacon og cocktailpølser

Se mere populært indhold

Primær Sidebar

4.7 fra 17 stemmer
Giv stjerner eller kommentér her
RetAftensmad
KøkkenDansk
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 1 time time 30 minutter minutter
Samlet tid: 1 day day 1 time time 45 minutter minutter
Mængde: 4
[favorite_button]
Vis favoritter Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Nyeste opskrifter og artikler

  • Gulerodsbrud - opskrift på luftige brød med gulerod
  • Hjemmelavet gullaschsuppe fra Ungarn
  • Julekage med lækre julekrydderier
  • Stegte nudler med æg og kylling
  • Ny kontrol: Kun ét dansk æble indeholdt for meget sprøjtemiddel
  • Laks med blomkål og dild
  • Fedtkager - opskrift på sønderjyske fedtnødder
  • Ugens vine: 20 bud på en julevin
  • Laks i karrysauce med spidskål og gulerødder
  • Toblerone cookies - nem opskrift på 20 minutter

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Karen Seneca, journalist
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!