Her er opskriften på en rødvinsmarineret nakkefilet, der gerne må ligge i rødvinsmarinade i et døgn tid. Derefter brunes stegen og steges færdig i ovnen. Skyen laves til en god sovs.
Dette er min opskrift på en rødvinsmarineret nakkefilet, der står og trækker i rødvin i et døgns tid. Jeg håber du kan lide opskriften, og du er meget velkommen til at give den en vurdering fra 1-5 stjerner. Del også gerne dine tips til marinering af nakkefilet, og ellers rigtig god fornøjelse.
Rødvinsmarineret nakkefilet er både god hverdagsmad og lækker gæstemad, og stegen er nem at lave, når blot man husker at starte dagen før.
For du får det bedste resultat, hvis du lader nakkeflet marinere i rødvinen i 24 timer. Kortere tid kan gøre det, men min erfaring har lært mig, at stegen er bedst efter et døgn i rødvinen.
Den præcise stegetid afhænger som altid blandt andet af størrelse og tykkelse på kødet, me kernetemperaturen skal være 80 grader.
Nakkefileten er rimelig fedtmarmoreret, og derfor bliver den ikke så let tør. Og derfor skal du ikke frygte at give den lidt for længe i ovnen.
Opskriften er til fire personer.
Opskrift på rødvinsmarineret nakkefilet
Ingredienser
- 1 kilo nakkefilet
- 1 flaske rødvin - 7,5 deciliter
- 4 fed hvidløg
- rosmarin
- timian
- 2 spiseskefulde koncentreret fond
- olivenolie - til bruning
Til sovs
- 4 deciliter sky - fra nakkefileten
- Lidt Maizena - udrørt i kold vand
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Rids nakkefileten på oversiden i skrå tern, hvor du lige skærer en lille halv centimeter ned i kødet. Lav gerne skrå ruder med en centimeters mellemrum. Salt den godt, og lad den lige trække 5-10 minutter inden den lægges i vinen.
- Hæld en flaske rødvin i en skål, snit hvidløgsfed i skiver og kom ved sammen med rosmarin og/eller timian.
- Læg kødet i og vend det lige rundt et par gange. Stil på køl i 24 timer, hvor gerne må vende kødet nogle gange undervejs. Det får du kun et bedre resultat af.
- Varm en pande op ved en god varme og kom lidt olie på. Brun nu stegen grundigt på alle sider.
- Læg den i et ildfast fad og hæld marinaden ved. Steg nu den rødvinsmarinerede nakkefilet i cirka en time og 30 minutter ved 185 grader varmluft. Kernetemperaturen skal som sagt være 80 grader, så mål den med et stegetermometer.
- Når nakkefileten er færdigstegt tages den ud af ovnen, og lægges til hvile på et skærebræt, mens du laver sovsen.
- Sigt marinaden over i en kasserolle og kog den op. Jævn med lidt Maizena, der er udrørt i en smule koldt vand.
- Tilsæt lidt fond og smag sovsen til med salt, peber og eventuelt lidt sukker. Du kan justere farven med lidt sovsekulør, og du kan også komme lidt fløde i. Det synes jeg dog ikke er nødvendigt.
Næringsindhold
Tips
Skær den rødvinsmarinerede nakkefilet i tynde skiver, og servér med bagte rodfrugter eller hasselback kartofler.
Eventuelt kartofler med smør i fad. Flowersprouts er også fint tilbehør til retten.
Se også mine opskrifter på:

Rikke Søndergaard Hansen
Hej Holger, jeg ønskede altid rødvinsmarineret nakkesteg til min fødselsdag som barn, men har aldrig selv lavet det. Og fik aldrig rigtig luret min mor af, hvordan hun gjorde.
Nu vil jeg lave det til min familie og kunne godt tænke mig at putte stegen i sous vide efter den har marineret.
Har du erfaring med det?
Kan jeg så bruge den sky der kommer ved kødet og rødvinsmarinanden til sovs?
Mvh Rikke