Se her hvordan du laver et dejligt fad med kartofler med smør i ovnen, og opskriften er selvfølgelig inspireret af de klassiske hasselback kartofler. Kartoffelretten er god som tilbehør.
Dette er min opskrift på kartofler med smør i fad, og jeg håber du vil synes godt om den. Du er meget velkommen til at give opskriften er vurdering længere nede, hvor du kan tildele den fra 1-5 stjerner. Del også gerne dine tips og bedste opskrift med kartofler i kommentarfeltet. God fornøjelse og på forhånd mange tak.
Kartofler med smør er skivede kartofler, der pensles med smør og bages i ovnen.
Det giver nogle super lækre kartofler i lag, men modsat blandt andet lasagne hvor lagene lægges ovenpå hinanden, stilles kartoffelskiverne her side om side.
Du kan anvende mellemstore kartofler, men små bagekartofler er også fine.
Opskriften er til fire personer.
Ingredienser til kartofler med smør i fad
800 gram mellemstore kartofler
40 gram smør
Groft salt - gerne flagesalt
Rosmarin
Fremgangsmåde
- Smelt smørret og pensl et ildfast fad med lidt af smørret.
- Vask kartoflerne grundigt, og skær dem derefter i store blokke, hvor de runde sider lige snittes fra. Kartoflerne behøver ikke at være snorlige på siderne, så tag lige det yderste på fire sider.
- Skær kartoflerne i tynde skiver, og her er det bedst med et mandolinjern, men en skarp kniv kan selvfølgelig også anvendes.
- Stil kartoffelskiverne i fadet.
- Pensl med smør og drys med salt og rosmarin.
- Bag fadet med kartoflerne ved 180 grader i cirka en time og 15 minutter. Prik i dem for at mærke om de er helt møre.
Vær lige opmærksom på, at tilberedningstiden kan variere lidt afhængig af størrelse og tykkelse på kartoflerne.
De færdige kartofler serveres blandt andet som tilbehør til okseculotte, oksefilet eller en langtidsstegt flæskesteg.
Du kan i øvrigt med fordel pensle kartoflerne med lidt ekstra smør efter cirka en halve time i ovnen, men dette er ikke nødvendigt for et godt resultat.
Se også mine opskrifter på:
Comments
No Comments