• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Råvareguide › Flowersprouts

Flowersprouts

Flowersprouts ser ikke alene lækre ud, de smager også virkelig godt. Og især hvis du er glad for kål, for de dejlige flowersprouts er en blanding af grønkål og rosenkål. De kan både koges, steges og spises rå i salater. Foto: Madensverden.dk.
Del gerne:
11
SHARES
FacebookMessenger11PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 18. december 2021 - Udgivet: 5. februar 2018

Flowersprouts er en særlig slags kål, der er opstået som en krydsning mellem rosenkål og grønkål. Her kan du se hvordan du tilbereder de dejlige og sunde flowersprouts.

Flowersprouts (eller flower sprouts) er en krydsning mellem de normale rosenkål og grønkål.

Rosenkålene kan være bitre i smagen, og er her flowersprouts noget mere milde i smagen.

De er dog stadig enomt sunde, som kålen jo er. Og smagen er lidt hen i retning af nødder.

Men lad os kigge på mulighederne for tilberedning af flower sprouts.

Flowersprouts rå i salat

Det nemmeste er at spise den rå, og det kan du sagtens.

Skyl kålen grundigt i koldt vand, og slyng den tør.

Derefter kan den puttes hel i salatskålen, eller snittes ud i mindre stykker.

Du kan også vælge at pille bladene af.

Dampede flower sprouts

En anden mulig er, at koge eller dampe kålen. Men som med alle andre kåltyper, skal de ikke tilberedes for længe, for så bliver de altså kedelige i smagen.

Kog lidt vand op og kom en smule salt i. Når vandet koger kommes flower sprouts i, og derefter skal den koges cirka tre minutter under låg.

Kom straks koldt vand i gryden, lad stå et minut og hæld vandet fra. Serveres straks som tilbehør til eksempelvis en culottesteg eller en oksefilet.

Lynstegt på panden

En tredje mulighed er stege de lækre flowersprouts på panden.

Varm panden op og kom lidt olivenolie på. Læg forsigtigt de skyllede kål på panden, og lynsteg dem i et minuts tid.

Vend panden godt rundt undervejs, og krydr kålene med salt og friskkværnet peber.

Serveres straks.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Dorte Bødstrup Rosenkrantz

    november 30, 2022 at 7:47 am

    Hej Holger
    Tak for dine gode opskrifter. Kan du fortælle mig, hvor jeg kan købe flowersprouts? Jeg har ikke lagt mærke til dem, i de supermarkeder hvor jeg plejer at handle.

    Mvh
    Dorte Rosenkrantz

    Svar
    • Michael

      januar 27, 2023 at 4:50 pm

      Jeg er stødt på flowersprouts i Kvickly.

      Svar
    • Gabriele Heldt

      februar 18, 2025 at 4:50 pm

      Købt dem i super brugsen

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 29, 2025

Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Forsiden lige nu

Hvad skal vi have at spise?
Hvad skal vi have at spise? Her får du 9 lækre retter→ Se opskriften
billede med frugttærte
Frugttærte→ Se opskriften
Ugens vine uge 29, 2025
Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé→ Se opskriften
billede med hindbærsnittetærte
Hindbærsnittetærte med mazarin og lækkert fyld→ Se opskriften
billede for den du ved nok kage
Den du ved nok kage - nem opskrift på chokoladedrømmekage→ Se opskriften
billederesultat for brusebadsboller
Brusebadsboller - opskrift på hurtige morgenbrød→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé med svinemørbrad og grøntsager→ Se opskriften
tex mex kylling
Tex Mex kylling→ Se opskriften
Billede med brunchæg i ovn
Brunchæg i ovn - ovnbagt æg i skål eller form→ Se opskriften
Billede af pighvarsalat.
Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her