• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Ølbraiseret nakkefilet i ovn

Ølbraiseret nakkefilet i ovn

ølbraiseret nakkefilet i ovn
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
263
SHARES
FacebookMessenger263PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 26. november 2024 - Udgivet: 6. januar 2024

Opskrift på ølbraiseret nakkefilet, der steges halvanden time i ovnen. Nakkefileten skæres ud i store klumper og bliver møre som smør.

Ølbraiseret nakkefilet er fremragende gæstemad til billig penge, men bestemt også lækker hverdagsmad.

Nakkefileten er både billig og marmoreret, og netop marmoreringen gør, at den kan steges mør som smør.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også disse opskrifter:

Husarsteg - nem og lækker opskrift på fyldt nakkefilet

Nakkefilet i airfryer

Nakkefilet langtidsstegt i fad med rosmarin

Opskrift på ølbraiseret nakkefilet

ølbraiseret nakkefilet i ovn
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Ølbraiseret nakkefilet i ovn

5 fra 2 stemmer
Opskrift på ølbraiseret nakkefilet, der steges halvanden time i ovnen. Nakkefileten skæres ud i store klumper og bliver møre som smør.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 1 time t 30 minutter min
Samlet tid 1 time t 50 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 390
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 600 g nakkefilet
  • 4 mellemstore rødløg
  • 4 mellemstore kartofler
  • 1 tsk timian - tørret
  • 1 spsk balsamico
  • 1 øl - helst en mørk øl, 33 cl.
  • 1 dl kalvefond - vand + fond
  • 1 tsk sukker
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Nakkefilet skæres ud i to store og tykke "bøffer", som igen deles på midten. Så du har fire gode stykker nakkefilet på cirka 150 gram stykket. Krydr dem godt med salt på begge sider, og lad dem hvile i 30 minutter.
  2. Brun kødet grundigt på begge sider på en meget varm pande med lidt brunet smør, og læg kødet til side.
  3. Rødløg pilles og deles i kvarte, hvorefter de lægges i et ildfast fad.
  4. Kartoflerne vaskes og deles i kvarte, og kommes ned til løgene. Giv dem lidt olie, salt og tørret timian.
  5. Læg nakkefiletstykkerne over grøntsagerne, og hæld øl og kalvefond ved. Kom også lidt sukker ved, og træk et par striber balsamico henover kødet. Kalvefonden laver jeg med 1 dl. kogende vand og 1 spsk. kalvefond på flaske. Krydr dem også med lidt peber og timian.
  6. Luk fadet til med sølvpapir, og steg kødet i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft. Stegetiden er halvanden time (90 minutter).

Næringsindhold

Kalorier: 390kcalKulhydrater: 53gProtein: 24gFedt: 7gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 3gKolesterol: 61mgNatrium: 675mgKalium: 1395mgKostfibre: 7gSukker: 8gVitamin A: 36IUVitamin C: 52mgCalcium: 69mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Så er der ølbraiseret nakkefilet, som du eks. kan servere sammen med en lækker broccolisalat.

Anret bare fadet på bordet, hvor man selv tager kartofler, rødløg og et stykke kød.

Du kan også hælde skyen over i en kasserolle, og koge den op inden du jævner den med lidt majsstivelse. Smages til med gastrik.

Læs også: Øl til mad: Se hvordan du matcher mad og øl

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Ole Vestergaard Andersen

    januar 05, 2024 at 11:15 pm

    Hej Holger
    Denne opskrift - ølbrasieret nakkefillet kan hverken gemmes eller printes. Hvad sker der ??????

    MVH Ole

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      januar 06, 2024 at 7:37 am

      Hej Ole
      Tak for det, og det kan den nu 🙂
      Den lå i det gamle system, men er nu opdateret. Prik mig endelig på skulderen hvis du finder andre opskrifter på siden, der trænger til en opdatering.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Trine

    maj 14, 2017 at 8:25 pm

    Tak for svar... det var faktisk også mere saltningen som jeg ikke havde tiden til, men måske det bare er bedre ikke at have den liggende med salt så lang tid, frem for at stege dagen inden ????

    Svar
  3. Trine

    maj 14, 2017 at 3:34 am

    Kan man brune dette kød dagen inden, og så smide det i ovnen selve dagen hvor det skal bruges?

    Svar
    • Madensverden.dk

      maj 14, 2017 at 10:00 am

      Hej Trine
      Uha, det har jeg ikke prøvet, men jeg tror ikke jeg ville brune det så lang tid i forvejen, Og så lang tid tager bruningen heller ikke 🙂
      God fornøjelse - det skal nok blive godt.
      Bedste hilsner
      Holger
      Madensverden.dk.

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Forsiden lige nu

Billede af nakkesteg på spyd.
Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)→ Se opskriften
grillede grøntsager spyd
Grøntsager på grill - inspiration og konkrete tips→ Se opskriften
hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber
Hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber→ Se opskriften
billederesultat for crispy chicken
Crispy chicken→ Se opskriften
Det er meget nemt at fremstille hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis, og endda uden at flødeisen krystalliserer. Foto: Madensverden.dk.
Hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis→ Se opskriften
billede til m
Mørbradspyd med squash - nemme grillspyd med mørbrad→ Se opskriften
billede med Holgers kartoffelsalat
Holgers kartoffelsalat med rucola og rødløg→ Se opskriften
Billed resultat for grillpølse
Sådan undgår du at en grillpølse sprækker→ Se opskriften
Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.
Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte→ Se opskriften
hvid chokoladekage med blåbær
Muffins med hvid chokolade→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required