Opskrift på ølbraiseret nakkefilet, der steges halvanden time i ovnen. Nakkefilet skæres ud i store klumper og bliver møre som smør.
Ølbraiseret nakkefilet er fremragende gæstemad til billig penge.
Nakkefileten er både billig og marmoreret, og netop marmoreringen gør, at den kan steges mør som smør.
Opskriften er til fire personer.
Ingredienser til ølbraiseret nakkefilet er:
600 gram nakkefilet
4 rødløg
4 mellemstore kartofler
Tørret timian
Balsamico
1 mørk lager fra Bryghuset Møn - eller lignende mørk øl
1 deciliter kalvefond
1 teskefuld sukker
Salt og friskkværnet peber
Sådan laver du ølbraiseret nakkefilet i ovn:
Nakkefilet skæres ud i to store og tykke "bøffer", som igen deles på midten. Så du har fire gode stykker nakkefilet på cirka 150 gram stykket. Krydr dem godt med salt på begge sider, og lad dem hvile i 30 minutter.
Brun kødet grundigt på begge sider på en meget varm pande med lidt brunet smør, og læg kødet til side.
Rødløg pilles og deles i kvarte, hvorefter de lægges i et ildfast fad.
Kartoflerne vaskes og deles i kvarte, og kommes ned til løgene. Giv dem lidt olie, salt og tørret timian.
Læg nakkefiletstykkerne over grøntsagerne, og hæld øl og kalvefond ved. Kom også lidt sukker ved, og træk et par striber balsamico henover kødet.
Krydr dem også med lidt peber og timian.
Luk fadet til med sølvpapir, og steg kødet i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft. Stegetiden er halvanden time (90 minutter).
Tag kødet ud og servér med en lækker broccolisalat.
Anret bare fadet på bordet, hvor man selv tager kartofler, rødløg og et stykke kød.
Du kan også hælde skyen over i en kasserolle, og koge den op inden du jævner den med lidt Maizena. Smages til med gastrik.
Din vurdering
-
Ølbraiseret nakkefilet
Stem her
( stemmer)
Trine
Tak for svar... det var faktisk også mere saltningen som jeg ikke havde tiden til, men måske det bare er bedre ikke at have den liggende med salt så lang tid, frem for at stege dagen inden ????
Trine
Kan man brune dette kød dagen inden, og så smide det i ovnen selve dagen hvor det skal bruges?
Madensverden.dk
Hej Trine
Uha, det har jeg ikke prøvet, men jeg tror ikke jeg ville brune det så lang tid i forvejen, Og så lang tid tager bruningen heller ikke 🙂
God fornøjelse - det skal nok blive godt.
Bedste hilsner
Holger
Madensverden.dk.