Kvalitets opskrift på nakkefilet langtidsstegt i fad med rosmarin og kalvefond. Tilberedningen gør kødet super mørt og særdeles velsmagende.
Nakkefilet langtidsstegt i fad er en både nem og lækker metode til stegning af den fedtmarmorerede nakkefilet.
Her har jeg skåret tykke skiver på cirka fem centimeter, som deles på midten, så du får en god klump kød, der passer perfekt til en enkelt person.
Fedtmarmoreringen i nakkefilet gør, at du kan stege kødet på denne måde uden det bliver tørt.
Opskriften er til fire personer.
Opskrift på nakkefilet langtidsstegt i fad
Nakkefilet langtidsstegt i fad med rosmarin
Ingredienser
- 2 skiver nakkefilet - på cirka 5 centimeters tykkelse
- salt og friskkværnet peber
- 3 kviste rosmarin
- 3 deciliter kalvefond - 3 dl. vand + koncentreret fond
Sådan gør du
- Køb et godt stykke nakkefilet hos din slagter, og skær derefter et par tykke skiver af den. Skiverne må gerne være ca. 5 centimeter tykke. Derefter deler du hvert stykke i to halvdele, så du nu har fore gode klodser af nakkefilet.
- Salt dem godt på begge sider, og lad dem hvile i en lille time på et fad på køkkenbordet.
- Smelt en god klat smør på en varm pande, og brun nu kødet på begge sider ved høj varme, så kødet får lidt stegeskorpe.
- Læg skiverne i et ildfast fad.
- Kog panden af med kalvefond, og hæld det ved kødet.
- Krydr med friskkværnet peber, og fordel rosmarinblade over kødet.
- Luk fadet helt tæt med sølvpapir. Nakkefilet langtidsstegt i fad med rosmarin steges i ovnen ved 200 grader varmluft, hvor kødet skal have halvanden time. Altså 90 minutter.
- Tag fadet ud af ovnen og lad kødet hvile i 15 minutter inder servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Nakkefilet langtidsstegt i fad kan evt. serveres med flødekartofler og en broccolisalat.
Se også disse opskrifter med nakkefilet:
Del dine ideer og tanker med os andre her: