Lækker opskrift på grillet nakkeflet med hvidløg. Nakkefileten skæres ud i store klumper, som grilles en times tid ved indirekte varme.
Grillet nakkefilet med hvidløg er billig mad på grillen. Nakkefilet har en ret lav kilopris, men fordi kødet er så marmoreret, er den perfekt at grille. Også i længere tid.
Derfor er nakkefilet god til så meget mere end blot pulled pork.
Opskriften er til fire personer.
Opskrift på grillet nakkefilet med hvidløg
Ingredienser
- 2 skiver nakkefilet tykke
- 4 spsk olivenolie
- 1 solo hvidløg
- 1 håndfuld frisk timian
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Køb en hel nakkefilet, og skær to tykke skiver, der gerne må være omkring fem centimeter tykke. Del igen skiverne i to halvdele, så du nu har fire solide stykker nakkefilet. Resten af nakkefileten er fremragende i en gryderet. Søg eventuelt en god opskrift her på siden.
- Salt kødet og lad det hvile 15 minutter.
- Pres hvidløg i olivenolien, og hak timian fint. Mas det grundigt sammen.
- Tænd grillen og varm den godt igennem. Brun kødet et halvt minut på begge sider, og læg det på en tallerken. Smør hvidløgsolien godt ind i kødet, og læg det i en alubakke eller et ildfast fad.
- Sluk for den inderste brænder, hvis du bruger en gasgrill. Du skal nemlig grille kødet ved indirekte varme.
- Kom lidt vand i bundet af fadet, og grill nu nakkefilet stykkerne i en time med låget lukket.
Server med en god salat med asparges samt lækre ovnkartofler:
Kan retten laves i ovnen med næsten samme resultat