I denne opskrift kan du se hvordan du laver en nakkefilet i grill. Nakkefileten er godt marmoreret, og derfor bliver den ikke tør mens den grilles.
Nakkefilet i grill kan både laves i gasgrill og kuglegrill, og i denne opskrift har jeg tilberedt den i min Weber Q3200 gasgrill.
Nakkefileten skal grilles ved indirekte varme, og stegetiden er cirka to timer.
Kødet bliver dejligt mørt på grund af fedtmarmoreringen, og derfor er nakkefileten god at komme i grillen.
Opskriften er til fire personer. Måske lidt flere.
Ingredienser til nakkefilet i grill
1,5 kilo nakkefilet
Ketchup marinade laves af
3 spiseskefulde olivenolie
1 spiseskefuld tomatketchup
2 teskefulde paprika
1 teskefuld løgpulver
Salt
Friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Kom olivenolie i en lille skål, og rør olien godt sammen med ketchup (gerne en Heinz), paprika og løgpulver.
- Nakkefileten duppes tør, og ketchup marinaden smøres på. Massér det godt ind i kødet, og lad det hvile i 25 minutter i et fald eller en alubakke.
- Varm grillen op til 250 grader - og du skal grille ved indirekte varme.
- Kom lidt vand i bunden af fadet eller alubakken med kødet, og stil det midt i grillen.
- Luk låget og skru derefter ned på laveste blus. Du skal helst grille nakkefileten ved omkring 175 grader, hvor kødet skal have to timer.
- Undervejs kommer du et par gange lidt vand i fadet/bakken, så kødet ikke brænder på.
- Efter to timer tages nakkefileten af, og den hviler 15 minutter inden udskæring.
Skær den færdige nakkefilet ud i helt tynde skiver, og servér den med en sund råkost med gulerødder og spidskål - og eventuelt hasselback kartofler eller flødekartofler.
Del dine ideer og tanker med os andre her: