Råkostsalat er en af mest spiste salater, og det skyldes sikkert, at råkostsalaten både er særdeles sund, men også nem og hurtig at lave.
Opskriften på råkostsalat er til fire personer.
Ingredienser til råkostsalat
3-4 gulerødder
2 æbler
2-3 abrikoser
1 stor håndfuld rosiner
2 spiseskefulde citronsaft
Fremgangsmåde
- Vask gulerødderne grundigt, og overvej om det er nødvendigt at skrælle dem. Der sidder mange vitaminer og mineraler lige under skrællen, og derfor er det bedst ikke at skrælle dem.
- Riv gulerødderne groft, og kom dem i en salatskål.
- Skyl også æblerne - de skal heller ikke skrælles. Fjern kernehuset, og riv også æblerne groft. Kom dem i en anden lille skål, og dryp to spiseskefulde citronsaft ud over de revne æbler. Dels hindrer det æblerne i at blive mørke, men det giver også en dejlig syre til råkostsalaten.
- Skær abrikoserne i mindre stykker.
- Kom så de revne æbler i salatskålen sammen med abrikoserne og en god håndfuld rosiner, og vend råkostsalaten forsigtigt rundt. Så er den klar til servering, og den er sund.
Råkostsalat er nem tilbehør på travle dage. Samtidig er salaten særdeles sund og nærende, og den kan laves på mange måder.
Her har jeg tilført råkostsalaten tern af friske abrikoser, der giver et godt modspil til de revne gulerødder og æblerne.
Er du ikke så glad for abrikoser (Guderne må vide hvorfor), kan du selvfølgelig bare undlade dem.
Råkostsalat er fortrinlig til mange retter med stegt og grillet kød, og den passer blandt andet godt til en stegt kylling. Eller prøv den til en pandestegt medister eller frikadeller.
TIP: Hvis du synes citronsaft bliver for syrlig en oplevelse i råkostsalaten, kan du røre en lille teskefuld flormelis ud i citronsaften, inden du kommer den over de revne æbler. Det tager lige toppen af syren fra citronen.
Se også mine opskrifter på:
Del dine ideer og tanker med os andre her: