Italiensk vegetarret med valnødder og Grana Pardano serveret med hjemmelavet bruschetta. En lynhurtig og lækker ret, som mætter.
Italiensk vegetarret med Grana Padano er for alle, der elsker pasta. Om man er kødspiser eller vegetar, er retten lige lækker.
Her er masser af umamismag. Og hvis du er i tvivl om, hvad umami er, får du lige en hurtig opfrisker:
Umami er den femte grundsmag. De fire andre er surt, bittert, sødt og salt. Kød, svampe, visse oste, nødder og fisk har for eksempel umami-smag.
Da denne italienske vegetarret indeholder valnødder og den italienske ost Grana Padano, kan du være sikker på, at den har grundsmagene på plads.
Bruschetta består ganske enkelt af en tomatblanding på ristet brød. Jeg vælger at lægge tomaterne i salt ca. 20 minutter før, de blandes med hvidløg, olie og basilikum.
Det skyldes, at saltet trækker væsken ud af tomaterne: På den måde bliver brødene ikke så smattede.
Opskrift på italiensk vegetarret med valnødder
Ingredienser
- 400 gram pappardelle pasta kogt
- 150 gram valnødder
- 100 gram smør
- ½ tsk muskat stødt
- 1 citron fintrevet skal
- 200 gram Grana Padano fintrevet
- 2 gulerødder strimler
- 1 selleri små tern
Bruschetta
- 3 tomater tern
- 10 blade basilikum
- 2 spsk jomfruolivenolie
- 2 fed hvidløg presset
- 4 skiver brød ristet
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Bruschetta
- Hak tomater og læg dem i en skål. Drys med salt og lad dem trække i saltet i 20 minutter.
- Pres hvidløg, hak basilikum. Når tomaterne har trukket i saltet, hælder du væden fra. Hvis tomaterne er meget salte, skyller du hurtigt, og hælder igen væden fra.
- Bland hvidløg, basilikum, tomater og olivenolie. Sæt til side.
- Rist brødskiverne i ovnen, så de bliver sprøde. Vent med at lægge tomaterne på brødene, til du serverer hele retten.
Italiensk vegetarret
- Bag valnødderne i ovnen ved 200 grader i ca. otte minutter.
- Kog pasta efter pakkens anvisning. Sæt til side, når de er kogt og behold et par deciliter af kogevandet.
- Riv citronskal fint og pres lidt saft ud.
- Skræl gulerødderne, skyl og riv dem i tynde flager med kartoffelskrælleren.
- Skyl selleristaven og skær den i fine tern.
- Riv 150-200 gram god Grana Padono.
- Tag valnødderne ud af ovnen og hak dem groft.
- Smelt smørret og steg citronskal, selleritern, muskat og friskkværnet peber. i et par minutter
- Hæld pastaen på panden sammen med ost, gulerødder, lidt citronsaft og en deciliter pastavand. Rør rundt. Hvis saucen ikke bliver cremet nok, hælder du mere pastavand i.
- Tilsæt valnødderne og rør rundt.
- Fyld tomatblandingen på de fire ristede brød. Server pastaretten sammen med de hjemmelavede bruschetta.
Du kan også prøve en af disse opskrifter på italienske retter: