• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Kartoffelfad med porrer og bacon i ovn på 45 min.

Kartoffelfad med porrer og bacon i ovn på 45 min.

billederesultat for kartoffelfad med porrer og bacon
4.5 fra 35 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.2k
SHARES
FacebookMessenger1.2kPinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 7. juli 2024 - Udgivet: 8. maj 2023

Kartoffelfad er en virkelig lækker ret til de travle hverdage, hvor fadet jo passer sig i ovnen når først det er sat derind.

Det er en mættende hovedret, og du kan variere den på mange måder.

Kartofler kan helt eller delvist udskiftet med andre rodfrugter, og du kan også drysse lidt reven ost på toppen, og dermed lave den som gratineret kartoffelfad.

Bacon kan i øvrigt også udelades, og dermed er der så tale om en mættende vegetarret.

Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer, og en rest er god dagen efter til frokost. Også selvom retten indeholder persille og skal genopvarmes.

Opskrift

billederesultat for kartoffelfad med porrer og bacon
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kartoffelfad med porrer og bacon i ovn på 45 min.

4.49 fra 35 stemmer
Her får du min opskrift på et nemt kartoffelfad med porrer og bacon. Det er lækker hverdagsmad, og retten kan varieres på flere måder.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 45 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 4
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 200
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 600 g kartofler - små
  • 250 g bacon - i tern
  • 3 porrer
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 bundt persille
  • 3-4 kviste rosmarin
  • 2 tsk paprika
  • 5 dl madlavningsfløde
  • 1 terning bouillon
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Forvarm ovnen til 200 grader over- og undervarme.
  2. Find et ildfast fad eller en bradepande frem og smør det med lidt olie.
  3. Kartoflerne skrubbes og skæres i tynde både. Du behøver ikke skrælle kartoflerne, medmindre de er meget grimme. Kom dem i fadet.
  4. Bacontern ristes af på en pande så de er næsten sprøde. Hældes over kartoflerne.
  5. Porrer rengøres og skæres i skrå skiver på cirka en en centimeters tykkelse. Kommes ligeledes i fadet.
  6. Peberfrugt snittes i mindre tern og lægges ved.
  7. Hak persillen fint (gem en lille smule til pynt) og kom den i sammen med grofthakket rosmarin.
  8. Drys paprika over og hæld madlavningsfløden over. Smuldr en bouillonterning i fadet (eller brug 1-2 spiseskefulde koncentreret hønsefond eller lignende).
  9. Krydr også med lidt salt og friskkværnet peber, hvorefter ingredienserne i kartoffelfadet lige vendes rundt.
  10. Stil dit kartoffelfad ind i ovnen, og her skal det have cirka 45 minutter.

Næringsindhold

Kalorier: 200kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Det færdige kartoffelfad smager super godt som det er, og du behøver ikke mere tilbehør til.

Det er dog lækkert med et stykke brød til, og det kunne blandt andet være dette nemme madbrød.

Kartoffelfad med ost

Er du glad for ost, kan dit kartoffelfad drysses med lidt reven ost.

Dermed får du en gratineret udgave af retten.

Hytteost kan også anvendes til kartoffelfad.

Andre grøntsager

Kartoffelfad er ikke kun en nem hverdagsret, det er også en god mulighed for at f tømt køleskabet.

Derfor kan en del af kartoflerne sagtens erstattes med andre rodfrugter, herunder persillerod eller pastinak. Gulerødder er også fine i retten.

I stedet for porre kan der anvendes løg eller forårsløg, og i det hele taget er det muligt at komme stort set alle grøntsager og rodfrugter i retten.

Er du vild med retter i fad, skal du lige tjekke disse fantastiske fadretter i ovn ud.

Se også mine opskrifter på:

Pikant kylling

4.8 fra 62 stemmer
Min opskrift på pikant kylling, der laves i fad i ovn med lækre grøntsager og pikant flødeost. Pikantkylling i fad er god og nem hverdagsmad.
Gå til opskrift
billederesultat for pikant kylling i fad med flødeost

Kartofler med kylling i fad

4.6 fra 58 stemmer
Her er en min opskrift på kartofler med kylling i fad. Det er en nem og lækker ret til aftensmad på travle hverdage, men den er også god som gæstemad.
Gå til opskrift
billederesultat for kartofler med kylling i ovn

Kylling i fad med ovnbagte kartofler og champignon flødesovs

4.8 fra 203 stemmer
Min opskrift på kylling i fad, der laves med ovnbagte kartofler og en cremet champignon flødesovs. En nem ret på under en time.
Gå til opskrift
billede med fad med kylling
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lene Vesterlund Pedersen

    august 18, 2024 at 9:19 am

    Virkelig lækker ret

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      august 18, 2024 at 9:24 am

      Tusind tak. Lene - det er dejligt at høre.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Forsiden lige nu

kartoffelgratin med oksekød
Kartoffelgratin med oksekød→ Se opskriften
Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.
Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse→ Se opskriften
Krydrede kødboller opskrift med ras el hanout
Krydrede kødboller (opskrift med ras el hanout)→ Se opskriften
sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater
Sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater→ Se opskriften
billede med skærekager
Skærekager (de bedste opskrifter på lækker skærekage)→ Se opskriften
Flytte hjemmefra opskrifter
Flytte hjemmefra opskrifter - nemme og billige retter til unge→ Se opskriften
spansk kylling
Spansk kylling i fad med kikærter, blomkål og chorizo→ Se opskriften
billederesultat for råstegte gulerødder med spidskål
Råstegte gulerødder med spidskål→ Se opskriften
sprøde blomkålsnuggets med cornflakes
Sprøde blomkålsnuggets med knuste cornflakes - nem opskrift→ Se opskriften
pasta med adamamebønner
Pasta med edamamebønner - pastaret med sojabønner→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required