Her får du min grundopskrift på et madbrød a la Madens Verden. Det er et brød, der er nemt at bage i gryde, og det serveres til maden. Med eller uden smør.
Til et godt måltid mad hører også et godt madbrød. Sådan er det.
Der findes utallige opskrifter på madbrød, men her er min grundopskrift, som jeg ofte bager.
Det er ret nemt at lave, og så har det altså både den rette krumme og saftighed som madbrød, og det skal du prøve at lave.
Se også: Verdens bedste grydebrød
Jeg har anvendt hvedesur i opskriften, men du kan sagtens lave brødet uden - og stadig få et super lækkert madbrød.
Opskriften giver et dejligt madbrød, hvor der er rigeligt brød til fire personer.
Se her hvordan du opbevarer brød.
Ingredienser til det bedste madbrød
300 gram lunkent vand
10 gram gær
150 gram yoghurt
425 gram Manitoba hvedemel
15 gram hvedesur
10 gram salt
Fremgangsmåde
- Lunkent vand vejes af i skålen til røremaskinen og gæren røres ud i vandet med en ske.
- Kom så yoghurt i sammen med hvedemel, hvedesur (hvedesur kan udelades) og salt.
- Rør dejen ved middelhastighed på røremaskinen i cirka 15 minutter.
- Tag dejen ud på bordet og fold den sammen over sig selv.
- Lægges i en skål dækket med husholdningsfilm og et viskestykke, hvor dejen skal hæve fem timer.
- I god tid før madbrødet skal bages forvarmes ovnen til 250 grader almindelig luft (over- og undervarme), og en gryde stilles derind. Gerne en solid støbejernsgryde, men alle gryder kan bruges. Min har en størrelse der kan rumme ca. fire liter.
- Tag brødet op og læg det i den gennemvarme gryde, kom låget på og bag nu brødet i ovnen i cirka 30 minutter.
- Tag så låget af og bag dit madbrød færdigt i yderligere cirka 15 minutter.
Tips
Lad det færdigbagte madbrød køle af på en rist.
Se også: Sådan bager du franskbrød
Del dine ideer og tanker med os andre her: