Få den bedste opskrift på kartoffelfad med hakket oksekød og grøntsager. En lækker ret med mad i fad, som nemt laves i ovnen til aftensmad.
Prøv lige dette lækre kartoffelfad med hakket oksekød og grøntsager til aftensmad.
Du vil helt sikkert ikke blive skuffet, for det er altså en lækker opskrift på mad i fad, som blandt andet laves med mornaysauce.
Den kan du dog udskifte med en almindelig fløde eller madlavningsfløde, hvis du mere er til det.
Det lækre kartoffelfad med oksekød er beregnet til fire personer.
Opskrift på kartoffelfad med hakket oksekød
Ingredienser
- 500 g hakket oksekød
- 2 gulerødder skåret i skiver og halveret
- 1 stort løg hakket
- 3 fed hvidløg knust og finthakket
- 1 rød peberfrugt skåret i tern
- 250 g champignon skåret i kvarter
- 2-3 bagekartofler alt efter størrelse, skåret i tynde skiver
- 1 karton mornaysauce
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Varm lidt olie op på en pande og sauter løg til de bliver bløde og gennemsigtige.
- Tilsæt kød og lad det stege med, til det tager farver, derefter tilsættes gulerødder og det hele steger i nogle minutter. Krydr med salt og friskkværnet peber.
- Tilsæt champignon og peberfrugt og lad det stege med i nogle minutter, til de tager farve. Smag til.
- Kom det hele i et smurt, ovnfast fad.
- Fordel kartoffelskiverne ovenpå, krydr godt med salt og friskkværnet peber.
- Hæld mornay sauce over og sæt dit kartoffelfad med hakket oksekød og grøntsager i ovnen ved 175 grader (varmluft) i ca. 40 minutter. Måske lidt længere.
Note
Det færdige kartoffelfad med hakket oksekød og grøntsager serveres gerne sammen med en lækker salat med olie- og eddikedressing.
Se også disse opskrifter:
Sund og lækker ret med nudler og grøntsager
Snyde basser med creme
Mums - grillet asparges med parmaskinke
Mør og lækker kalveculotte i grill
Sådan laver du grillet spidskål
Sådan laver du grill koteletter
Important: No API Key Entered.
Many features are not available without adding an API Key. Please go to the YouTube Feed settings page to add an API key after following these instructions.
Nogen mangler nok lige opskriften på mornay-sauce... hjemmelavet smager bedst, og er ikke vanskeligt at lave 😉
Hej Per
Opskriften på hjemmelavet mornay sauce er her: https://madensverden.dk/mornay-sauce-ostesovs/
Alt det bedste
Holger