• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brød › Durumbrød - opskrift på lækkert italiensk brød

Durumbrød - opskrift på lækkert italiensk brød

Lækkert og sprødt durumbrød, der er et supr godt madbrød, som stammer fra Italien. Nemt at bage. Foto: Guffeliguf.dk.
4.8 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
134
SHARES
FacebookMessenger134PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 3. oktober 2023 - Udgivet: 3. oktober 2023

Opskrift på et dejligt durumbrød, der er nemt at bage. Durumbrødet bages med durum hvedemel, og er et klassisk italiensk brød.

Durumbrød kan noget særligt. Det får en sprød skorpe og et rigtig dejligt bid, og så kan det serveres til alle mulige retter.

Og på alle tidspunkter - fra morgenmaden til aftensmaden.

Opskrift på et et lækkert durumbrød

Lækkert og sprødt durumbrød, der er et supr godt madbrød, som stammer fra Italien. Nemt at bage. Foto: Guffeliguf.dk.
Holger Rørby Madsen

Durumbrød - opskrift på lækkert italiensk brød

4.84 fra 6 stemmer
Opskrift på et dejligt durumbrød, der er nemt at bage. Durumbrødet bages med durum hvedemel, og er et klassisk italiensk brød.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Hævetid 1 time t
Samlet tid 1 time t 50 minutter min
Antal: 1 stk
Ret: Brød
Køkken: Italiensk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 3 dl lunkent vand
  • 40 g gær
  • 150 g durum hvedemel
  • 200 g hvedemel
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt

Fremgangsmåde
 

  1. Kom lunkent vand i skålen til din røremaskine, og smuldr gæren ud.
  2. Rør gæren ud, og ælt derefter durum hvedemel i. Du skal selvfølgelig anvende dejkrogen til røremaskinen. Durumbrødet kan selvfølgelig også bare laves i hånden ved hjælp af en almindelig skål, og fremgangsmåden er den samme.
  3. Kom derefter olivenolie og salt i, og til sidst æltes hvedemelet gradvist i.
  4. Som altid med brød er mængden af mel vejledende. Du skal bruge omkring 200 gram almindeligt hvedemel, men prøv dig frem til sidst. Måske skal du anvende en smule mindre mel, måske en smule mere. Dejen skal være fast og sammenhængende, gerne let klæbrig, men heller ikke for tynd.
  5. Ælt den igennem ved lav hastighed i cirka 10 minutter, og overdæk så skålen med et viskestykke. Hæver nu et lunt sted i 30 minutter.
  6. Slå dejen let ud på et meldrysset bord, og form den til et durumbrød som på billedet. Tril den forsigtigt i durum hvedemel, og læg den på en bageplade med bagepapir. Drys eventuelt en smule mere durum hvedemel over brødet.
  7. Læg et viskestykke over, og lad nu brødet efterhæve i 30 minutter.
  8. Bages derefter i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i cirka 25-30 minutter.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Lad altid brød køle lidt af, inden du skærer i det. Det gælder også dette durumbrød.

Her får du flere opskrifter på brød, som er værd at bage - og at spise.

Hjemmelavet italiensk brød

Sprødt focaccia brød med masser af smag

Italiensk grydebrød med den smukkeste form

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Forsiden lige nu

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.
Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs→ Se opskriften
Sukkerbrødskage
Sukkerbrødskage med flødeskum og friske bær→ Se opskriften
Billede af sandwichboller.
Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich→ Se opskriften
rabarberstang
Rabarberstang - nem kringle med rabarberkompot→ Se opskriften
nemme rundstykker med birkes
Nemme rundstykker med birkes→ Se opskriften
Billede af kotelet a la milanese.
Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien→ Se opskriften
Lækre og nemme kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin, der både kan tilberedes i ovn og grill. Kartoffelpakkerne er gode som tilbehør. Foto: Madensverden.dk.
Kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Grillet blomkål opskrift
Grillet blomkål med persille - sundt tilbehør→ Se opskriften
billederesultat for bananis med chokolade
Bananis (hjemmelavet is med banan og chokolade)→ Se opskriften
Persilleolie
Persilleolie (opskrift på hjemmelavet urteolie med persille)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required