Her er en god basis opskrift på hjemmelavet italiensk brød, der bages med Tipo 00 - italiensk hvedemel og en sjat olivenolie.
Hjemmelavet italiensk brød er godt madbrød, men også super fint at bruge som bruschetta.
Bruschetta er skiver af ristede brød, som for eksempel har en tomat-hvidløg-basilikum blanding på toppen. Du kan se nogle opskrifter på dem nederst i artiklen.
Dette brød er bagt med den italienske Tipo 00, som har et højere proteinindhold end vores danske, klassiske hvedemel. Det giver bedre hævning og sprødere skorpe.
Brødet tilføres lidt olivenolie, og et klassisk brød som du kender det fra Italien.
Opskriften giver et enkelt brød.
Opskrift på hjemmelavet italiensk brød
Hjemmelavet italiensk brød - basis opskrift
Ingredienser
- 3 deciliter lunkent vand
- 20 gram gær
- 450 gram tipo 00
- 5 spiseskefulde olivenolie
- 1 teskefuld salt
Sådan gør du
- Kom lunkent vand op i skålen til røremaskinen, og rør gæren ud i vandet.
- Tilsæt så gradvist hvedemelet, som æltes ind ved middel hastighed på røremaskinen. Du kan selvfølgelig også ælte dejen i hånden, men det tager mindst ti minutter.
- Tilfør også olivenolie og salt, og når alt melet er tilsat, æltes dejen grundigt i 10 minutter ved lav hastighed.
- Læg et viskestykke over skålen, og lad nu dejen hæve i mindst en time, gerne halvanden.
- Kom lidt hvedemel på bordet (indgår ikke i opskriften), og ælt hurtigt og let dejen igennem. Form til et brød, og læg det på en bageplade med bagepapir. Drys eventuelt bagepapiret med lidt mel.
- Læg et viskestykke over, og lad igen brødet hæve i en times tid.
- Forvarm ovnen til 225 grader varmluft, pensl brødet med lidt vand, og bag det i cirka 35 minutter. De sidste fem minutter åbnes ovnlågen let på klem.
- Du kan i øvrigt med fordel pensle brødet halvvejs med lidt mere vand, da det gør skorpen endnu mere sprød.
- Lad brødet hvile på en rist inden udskæring. Vil du have en god og sprød skorpe skal du ikke overdække det færdigbagte brød, men ønsker du en mere blød skorpe, kan du læge et rent viskestykke over.
Få tilsendt opskriften på mail
Det er synd at bruge det nybagte brød til at lave bruschetta med, men allerede dagen efter kan du servere det som sprøde stykker med lækkert fyld som her:
Yrsa Vittrup
Fantastisk godt og luftigt brød.
Jeg kommer lidt bagesur og enzymer i.
Lis Bøgeskov Buzdugan
Hej Holger,
Super lækkert brød👏 Og jeg bruger dine opskrifter som er suveræne 👏👍
Tusind tak
Mange 😋😋hilsner
Lis
Holger Rørby Madsen
Hej Lis
Super dejligt at høre - det er jeg glad for. Jeg synes også det er et lækkert italiensk brød.
Alt det bedste
Holger
Michaela
Nu har jeg prøvet og bage brødet to gange. Det bliver simpelthen så lækkert.... anden gang bagte jeg det i form, for at få lidt mere hold på det, og det blev lige så godt som første gang....
Tak for opskriften...
Madensverden.dk
Hej Michaela
Det er jeg glad for at høre, og tak for de rosende ord 🙂
Det er også et dejligt brød.
De bedste hilsner
Holger
Madensverden.dk