Opskrift på verdens bedste fladbrød, der er nemme at lave. Fladebrødene bages på panden, og de kan spises som madbrød, til shawarma osv.
Jeg elsker fladbrød, fordi de både smager fantastisk til mad, men også fordi de er overraskende nemme at lave.
Fladbrødene laves nemt med en dej, der indeholder yoghurt, og de flade brød bages på en varm pande.
Fladbrødene kan spises som de er, eller de kan dryppes med olie og lidt tørret oregano. Bruges til shawarma, durum med videre.
Brødene kan i øvrigt sagtens fryses ned, og så blot varmes når de skal bruges igen.
Opskriften giver otte lækre brød. Selvfølgelig afhængig af hvor store du ønsker dem.
Opskrift på fladbrød
Ingredienser
- 250 gram vand ca. 35 grader varm
- 30 gram gær
- 150 gram yoghurt naturel
- 50 gram durum mel
- 400 gram hvedemel gerne Manitoba
- 1 teskefuld salt gerne med lidt top
Sådan gør du
- Kom vandet i en skål og smuldr gæren ud. Rør gæren helt ud.
- Tilsæt yoghurt (du kan med fordel tage yoghurten ud af køleskabet en halv time før). Rør også yoghurten ud.
- Tilsæt så durum mel og hvedemel, men hold gerne lige lidt af hvedemelet tilbage. Kom også salt i.
- Rør dejen sammen og tilsæt mel indtil du har en middelfast dej, der hverken er for blød eller hård.
- Tag dejen ud på bordet og ælt den godt igennem. Dejen til fladbrød kan selvfølgelig også æltes på en røremaskine med påsat dejkrog, men jeg synes faktisk den er ret nem at lave som en håndæltet dej.
- Dejen virkes op, og lægges tilbage i skålen. Læg et viskestykke over og lad dejen hæve til dobbelt størrelse et lunt sted. Det tager cirka en time til halvanden.
- Virk igen dejen op (se i dette link hvordan man virker dej op), og del dejen i otte lige store stykker, der skal veje lige omkring 100 gram pr. styk.
- Trilles til boller, som rulles ud til fladbrød med en diameter på cirka 18-20 centimeter.
- Varm en pande op og der skal ikke fedtstof på. Jeg plejer at bage fladbrødene ved en varme på 7 på en skala fra 1-9.
- Når panden er varm kommes et af de flade brød på, og derefter er det blot at bage dem cirka to minutter og 30 sekunder på hver side. Måske lidt mindre, måske lidt mere, men cirka deromkring. Brødene er færdige når de har brune pletter.
Næringsindhold
Tips
Når fladbrødene er næsten færdigbagt, kan de dryppes med lidt olivenolie og drysses med tørret oregano.
Det giver en super god smag til dine fladbrød, som altså kan anvendes til durum, shawarma og så videre.
Se også mine opskrifter på:
Hej Holger
Kan jeg bage fladbrødet om formiddagen og servere dem om aftenen ? Skal de lunes ?
God aften
Annette