Arabisk fladbrød med sesam formes nærmest som en lille taske. Det originale navn er Kaak, og det er et sprødt, lækkert brød fuld af smag.
Arabisk fladbrød med sesam er en af de opskrifter, som gør mig rigtig glad. Det skyldes dels, at jeg ved, hvor helt fantastiske de smager og dels, at jeg synes, selve processen er sjov.
Dejen skal nemlig hæve over tre gange. Det giver mere smag til brødet og også nogle gode lufthuller. Det er nemlig ikke helt fladbrød, men heller ikke et normalt brød - det er lidt en blanding.
Når man køber Kaak i Mellemøsten, så bliver det ofte serveret med flødeost og grøntsager. Men du kan selvfølgelig putte lige det fyld, du ønsker i det. Jeg synes, at hummus og falafel er det lækreste.
Inspiration til andre retter:
Opskrift på arabisk fladbrød med sesam
Arabisk fladbrød med sesamfrø
Ingredienser
- 1,80 dl mælk
- 1 tsk tørgær
- 2 spsk sukker
- 220 gram hvedemel
- 60 gram fuldkornsmel
- 1 spsk olivenolie
- 1 tsk salt
- 1 stk æg
- 0,5 dl sesamfrø
Sådan gør du
- Start med at varme mælken op til lillefingervarme. Tilføj tørgær og sukker, rør det sammen og lad det hvile i fem minutter.
- I en stor skål blander du hvedemel, fuldkornsmel, salt og olivenolie sammen. Tilføj nu langsomt mælkeblandingen i melet, imens du ælter det sammen.
- Ælt det godt sammen, så dejen bliver blød og smidig. Hvis den føles for tør, så kan du tilføje en smule vand. Ælt forsat i fem minutters tid.
- Put dejen i en ren skål og dæk den til med et viskestykke. Lad den nu hæve i 40 minutter.
- Når dejen er hævet, ælter du den forsigtigt i et minut og så dækker du den til i skålen igen og lader den hæve i 40 minutter.
- Flyt nu dejen over på et rent køkkenbord og drys med mel henover dejen og bordet. Del dejen i fire stykker.
- Tag et stykke dej af gangen og rul det til en oval med en bredde på en centimeter. Forsæt med de andre stykker dej. Tag to bageplader og dæk dem med bagepapir. Kom de udrullede dejstykker til bagepladerne.
- Brug nu en kageudstikker eller et lille glas til at udstikke en cirkel oppe i et af hjørnerne i hver stykke dej. Dæk nu bagepladerne med viskestykke og lad dem hæve en sidste gang i 20 minutter.
- Forvarm ovnen på 200 grader varmluft. Tag ægget og pisk det sammen.
- Pensel nu hver stykke dej med æg og drys generøst med sesamfrø. Put dem nu i ovnen og lad dem bage i cirka 10 minutter, eller indtil de flot gyldne.
- Så er de klar til at blive spist. De er især gode direkte fra ovnen, når de er dejlig varme.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Du kan også vælge at bruge en blanding af hvide og sorte sesamfrø, dette giver både en dejlig smag og ser fint ud.
Se også vores andre opskrifter på fladbrød, så som fladbrød med za'atar og indiske fladbrød med fyld af blomkål.
Del dine ideer og tanker med os andre her: