Basbousa er en arabisk kage med kokos og yoghurt. En traditionel dessert fra Mellemøsten, der er fuld af smag og supernem at lave.
Basbousa - arabisk kage med kokos og yoghurt er en af de mest populære kager, man kan finde i Mellemøsten - og den er populær af gode grunde. De smager nemlig helt vildt godt og så er de så fine.
Denne kage er virkelig nemt at lave og kan bikses sammen på kort tid. Imens den bages i ovnen, laver man en sirup med smag af rosenblade, som hældes henover kagen, så snart den kommer ud af ovnen.
Dette gør, at kagen holder sig frisk og svampet længe, og så smager den også mindst lige så godt kold dagen efter.
Jeg vil klart anbefale at prøve denne dessert. Den er tilpas eksotisk og utrolig lækker.
Opskrift på Basbousa med kokos
Basbousa - arabisk kage med kokos og yoghurt
Ingredienser
- 2,5 dl semolinamel
- 1 dl kokosmel
- 0,5 dl smør - smeltet
- 2 spsk sukker
- 1 dk yoghurt
- 0,5 tsk natron
- 3 spsk pistacienødder
Sirup
- 2 dl sukker
- 1 dl vand
- 2 stk grøn kardemommefrø
- 0,5 spsk rosenvand
- 0,5 tsk citronsaft
Sådan gør du
- I en skål blander du mannagryn, kokosmel, sukker, natron og smeltet smør sammen. Brug dine hænder, så du ordentligt kan blande smørret sammen med de resterende ingredienser.
- Tilføj nu yoghurt og bland det hele godt sammen.
- Tag en form på cirka 20x20 centimeter og smør den med en smule smør. Tilføj nu kageblandingen og tryk dejen ned i den.
- Med en kniv skærer du stykker ned i dejen.
- Bag nu kagen ved 200 grader i cirka 30 minutter, eller indtil skorpen er gylden.
- Imens kagen bager, tager du en lille gryde og tilføjer sukker, vand, kardemomme, citronsaft og rosenvand. Kog blandingen i cirka 10 minutter. Du ved, at den er færdigkogt, når du kan dyppe en ske i siruppen og den dækkes af sirup.
- Lad siruppen køle ned. Ligeså snart kagen kommer ud af ovnen, hældes den afkølede sirup udover kagen. Drys med hakkede pistacienødder og lad kagen køle ned til stuetemperatur.
- Skær hver stykke ud og så er den lækreste kage klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Tips og opskrifter
I siruppen skal der blandt andet rosenvand i. Det har en meget delikat duft og smag.
Du kan udelukke rosenvandet, hvis du ikke bryder dig om smagen - eller kan finde det. Her vil du for eksempel kunne komme mere citronsaft i eller lidt appelsinskal.
Se også andre opskrifter på kager:
Del dine ideer og tanker med os andre her: