• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Småkager med fyld af dadler fra Mellemøsten

Småkager med fyld af dadler fra Mellemøsten

Småkager med fyld af dadler
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
8
SHARES
FacebookMessenger8PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 2. februar 2022 - Udgivet: 17. april 2021

Småkager med fyld af dadler fra Mellemøsten, som måske er bedre kendt under navnet Maamoul, smager super godt. Og så er de nemme at lave.

Småkager med fyld af dadler fra Mellemøsten er som en lille eksplosion af smag. De består af en dejlig skal lavet af semolina, og så er de fyldt med dadler, kanel og kardemomme. Hvilket selvfølgelig er super lækkert.

Maamoul er deres rigtige navn på arabisk, og stort set alle landene i Mellemøsten har deres egen version af denne lille cookie.

Men de har det alle sammen til fælles, at det altid vil være hele familiens favorit.

Faktisk er der utrolig mange traditioner forbundet med denne dessert. Oftest bliver der lavet en kæmpe portion i påskeferien, hvilke er et par dage før Eid, som er islams vigtigste helligdage.

Under Eid besøger familier og venner hinanden, og så er det der, at maamoul bliver serveret sammen med arabisk kaffe og chokolade.

Det syntes jeg, var virkelig hyggeligt at tænke på, da jeg selv spiste dem.

Oprindeligt bruger man en træform til at forme dem, så de laver et fint lille mønster, men sådan har jeg ikke. Og jeg tror i øvrigt heller ikke de fleste andre mennesker har sådan en. Så opskriften bliver foruden.

Men det gør skam ingenting, fordi de er fine ligegyldigt hvad, og smagen er jo det vigtigste element i mad. Her mangler der bestemt ingenting, fordi de smager så ekstremt godt.

Jeg valgte kun at lave disse småkager med fyld af dadler fremfor at lave alle de forskellige slags småkager, de har, som laves af samme dej med fyld af nødder. Begge er lækre, men min favorit er dadelfyld.

Opskrift på småkager med fyld af dadler

Opskrift

Småkager med fyld af dadler
Rakel Seneca

Småkager med fyld af dadler fra Mellemøsten

5 fra 3 stemmer
Småkager med fyld af dadler fra Mellemøsten, som måske er bedre kendt under navnet Maamoul, smager super godt. Og så er de nemme at lave.
Forb. tid 25 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
Antal: 10 småkager
Ret: Kager
Køkken: Mellemøsten
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 2,5 dl semolina
  • 1 dl hvedemel
  • 0,5 tsk bagepulver
  • 2 dl usaltet smør - smeltet
  • 3 spsk sukker
  • 0,5 dl mælk
  • 2 dl dadler
  • 1 tsk stødt kanel
  • 0,5 tsk kardemomme - stødt
  • 2 tsk sesamfrø - hvide
  • 1 spsk smør - smeltet
  • 1 spsk flormelis

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at tage en skål og bland hvedemel og semolina sammen. Smelt nu smørret og bland det sammen med melet.
  2. Tilføj nu bagepulver, mælk og sukker. Bland det hele sammen og form det til en kugle. Selve dejen vil være ret våd og klistret, men semolinaen vil suge alt væsken til sig, så lad dig ikke bekymre. Dæk nu dejen med husholdningsfilm og stil den på køl i 30 minutter.
  3. Gør fyldet klar i mellemtiden. Tag en gryde og kog cirka en deciliter vand. Tag nu vandet af varmen og tilføj dadlerne. Lad dem ligge i blød i et par minutter, så de bliver bløde.
  4. Si nu vandet fra og fjern stenen fra dadlerne. I en skål kan du mose dadlerne med en gaffel, tilføj kardemomme, kanel, sesamfrø og smeltet smør. Bland det godt sammen.
  5. Tag nu dejen ud af køleskabet og del den i 10 stykker. Tag nu et stykke af gang og gør den flad i din hånd, put derefter cirka en halv teske fyld i midten og luk dejen rundt om fyldet. Forsæt, indtil al dejen er blevet formet.
  6. Placer småkagerner på en bagepapirklædt bageplade og bag dem ved 190 grader i cirka 20 minutter. De skal kun være en smule gyldne i hjørnerne.
  7. Tag dem nu ud af ovnen og lad dem køle ned på en rist. Drys derefter med flormelis.
  8. Nu er de lækreste småkager klar til servering.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Se også nogle vores andre spændende opskrifter på desserter:

Baklava - en favoritdessert fra Mellemøsten

4.9 fra 12 stemmer
Baklava kan bedst beskrives ved dens sprøde skorpe, sødmen fra honningen og smagen af nødder. Denne kombination skaber den perfekte dessert.
Gå til opskrift
Billederesultat for baklava

Gulab jamun - opskrift på Indiens favoritdessert

5 fra 5 stemmer
Gulab jamun, Indiens favoritdessert er kendt i hele verden og med god grund. Se her, hvordan du laver denne søde og ekstremt lækre dessert.
Gå til opskrift
Indisk dessert gulab jamun
Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Forsiden lige nu

Billede af nakkesteg på spyd.
Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)→ Se opskriften
grillede grøntsager spyd
Grøntsager på grill - inspiration og konkrete tips→ Se opskriften
hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber
Hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber→ Se opskriften
billederesultat for crispy chicken
Crispy chicken→ Se opskriften
Det er meget nemt at fremstille hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis, og endda uden at flødeisen krystalliserer. Foto: Madensverden.dk.
Hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis→ Se opskriften
billede til m
Mørbradspyd med squash - nemme grillspyd med mørbrad→ Se opskriften
billede med Holgers kartoffelsalat
Holgers kartoffelsalat med rucola og rødløg→ Se opskriften
Billed resultat for grillpølse
Sådan undgår du at en grillpølse sprækker→ Se opskriften
Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.
Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte→ Se opskriften
hvid chokoladekage med blåbær
Muffins med hvid chokolade→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required