Her er en god og nem opskrift på kebab, der laves af hakket oksekød. Den krydrede fars sættes på spyd, og grilles eller steges på en pande.
Se her hvordan du nemt laver kebab på spyd. Helt simpelt og lækkert.
Kebab er blot en krydret fars, der både kan grilles eller stages på panden.
Oprindeligt kommer kebabben fra Persien, men er jo i dag kendt verden rundt, hvor den laves i mange forskellige udgaver.
Her er dog min nemme grundopskrift på lækker kebabfars, som altid hurtigt kan lave.
Opskriften er beregnet til fire personer, og længere nede finder du forslag til tilbehør.
Opskrift på kebab
Kebab af hakket oksekød til grill eller pande
Ingredienser
- 500 gram hakket oksekød - med ca. 10 procent fedt
- 1 teskefuld salt
- 1 lille løg - evt. skalotteløg, finthakket
- 1 fed hvidløg - presset
- 1 teske stødt spidskommen
- 1 bundt persille
- 1 teskefuld kartoffelmel
- 4-6 spiseskefulde vand
- friskkværnet peber
- olivenolie
- 8 bambusspyd
Sådan gør du
- Mindst en time før du skal lave kebabspydene kommes bambusspydene i koldt vand, så de ikke brænder så nemt på grillen.
- Kom det hakkede oksekød i en skål sammen med salt, finthakket løg (kan også rives hvis du helt vil undgå løgstykker) og presset hvidløgsfed.
- Kom også spidskommen i sammen med finthakket persille, kartoffelmel, lidt vand og friskkværnet peber.
- Ælt farsen godt sammen, og det nemmeste er blot at bruge hænderne. Tilsæt om nødvendigt lidt mere vand, men pas på kebabkødet ikke bliver for tynd. Det skal kunne hænge fast på et spyd.
- Del farsen i otte lige store klumper - cirka en lille håndfuld til hver.
- Tril hver klump til en aflang pølse, hvorefter du trækker et spyd igennem hver pølse. Som du kan se på billedet.
- Pensl kebabspydene med olivenolie, og lad dem hvile 10 minutter.
- Varm grillen op og du skal grille kebabspydene ved direkte varme. Men ved laveste blus, så kebabkødet ikke bliver brændt før det er nok.
- Selv tilberedningen af kebabben er nem. De skal have cirka fire minutter på hver side (to sider). Læg spydene på risten, grill i fire minutter og vend dem, hvorefter de får fire minutter på den anden side. Så er de klar.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Pandestegt oksekødskebab
Du kan også lave kebabben på panden.
De steges på en middelvarm pande med lidt olie på, og stegetiden er også her fire minutter på hver side.
Altså i alt otte minutter.
Fakta om kebab
Begrebet kebab stammer som sagt oprindeligt fra Persien, og det betyder slet og ret grillet kød.
Tradionelt laves kebabben af lammekød, men i denne opskrift har jeg altså blot anvendt oksekød. Du kan også blande lam og okse til kebabben.
Der findes et utal af varianter, og kødet kan krydres som man synes.
Kebabben laves selvfølgelig ofte også som hele stykker kød, der går under navnet Döner kebab.
Den laves på et roterende spyd, og er også virkelig lækker.
Tilbehør til kebab
Disse kebabspyd kan nydes med en skøn bulgur og en salat med peberfrugt.
Eller prøv denne lækre tabbouleh.
Se også min opskrift på kofta på spyd.
Se flere opskrifter med mad på spyd:
Bente
Kartoffelmel, eller kartoffelmos ?
Holger Rørby Madsen
Hej Bente
Det er dejligt du er opmærksom, den var desværre smuttet 🙂
Det er selvfølgelig kartoffelmel, og jeg har rettet den til. Mange tak.
Alt det bedste
Holger
Heidi
De er virkeligt lækre, både voksne og børn roste dem.
Anne-Marie
De smager godt. Vi havde en rest chorizo som vi hakkede og kom i farsen.
Du har skrevet kartoffelmel i ingredienslisten, men kartoffelmos i beskrivelsen…
Går ud fra det er en fejl?