Her får du min opskrift på squashruller, der nemt laves i ovnen. Tynde skiver af squash, der rulles om en krydret fars. Med en lækker sovs.
Squashruller er lækre farsruller med squash, og de smager altså fantastisk godt.
Rullerne stilles på højkant i fad, og her hældes så en virkelig lækker sovs over dem, inden de bages i ovnen. Squashrullerne kan drysses med pankorasp eller lidt revet ost, alt efter smag og behag.
Det er en nem middagsret med masser af smag, og du kan sagtens også servere retten for gæster.
Opskriften er beregnet til fire personer, og længere nede er der forslag til tilbehør.
Se også mine opskrifter på:
Opskrift på squashruller
Squashruller
Ingredienser
Fars til squashruller
- 500 gram hakket svinekød
- salt og friskkværnet peber
- 1 spiseskefuld løgpulver - eller et finthakket løg
- 1 æg
- 2 spiseskefulde hvedemel
- 3 spiseskefulde pankorasp - eller alm. rasp
- 1 deciliter mælk
- 100 gram squash - groftrevet
Desuden
- 2 squash - gerne mellemstore
- 2 deciliter vand
- 1 bouillonterning - svine eller kylling
- 2 deciliter madlavningsfløde
- 2 teskefulde ribsgele
- 1 spiseskefuld engelsk sauce
- 1 spiseskefuld majsstivelse - udrørt i lidt koldt vand
Sådan gør du
- Til squashruller starter du med at lave en portion fars, hvor hakket svinekød røres/æltes grundigt med salt, peber og løgpulver.
- Derefter røres farsen sammen med æg, hvedemel, pankorasp, mælk og revet squash. Rør farsen lind.
- Skær 20 skiver af squash på den lange led, og her kan du med fordel bruge en tyndskræller.
- Smør et passende ildfast fad, og forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
- Læg en spiseskefuld fars i enden på en skive squash, og rul den derefter forsigtigt sammen. Sæt squashrullen på højkant i fadet, og fortsæt derefter på samme måde med de øvrige squashruller. Sæt dem nogenlunde tæt i fadet.
- Kog vand op sammen med en bouillonterning, madlavningsfløde, ribsgele og engelsk sauce, og jævn til en passende konsistens med majsstivelse, der er udrørt i lidt koldt vand. Sovsen må ikke være for tynd! Smag til med salt og peber.
- Hæld sovsen over squashrullerne, og drys eventuelt med lidt pankorasp eller revet ost.
- Sæt fadet i ovnen, og bag dem i ca. 20 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
De lækre squashruller serveres straks, hvor du blot kan sætte fadet med ruller og sovs direkte på spisebordet.
Serveres gerne med kogte ris og en sund råkostsalat - eller en anden salat.
Del dine ideer og tanker med os andre her: