God æblegrød med vanilje og sukker er en rigtig dansk klassiker. Æblegrød skal koge i 10 minutter, og her har jeg lavet den med økologisk rørsukker.
Du kan eventuelt servere din hjemmelavede æblegrød med lidt flødeskum, vaniljeis eller mælk.
Under kogningen kan du sagtens tilsætte lidt mere vand, hvis du vil have grøden lidt tyndere.
Smag æblegrøden til med sukker til sidst, da sødmen i grøden jo også afhænger af hvilken sort af æbler du bruger.
Opskriften giver fire gode portioner grød med æbler.
Opskrift på æblegrød
Ingredienser
- 1 kilo æbler gerne de gode, danske æbler med syrlighed
- 100 gram rørsukker økologisk, eller alm. sukker
- 1 vaniljestang eller to teskefulde vaniljesukker
- 1 deciliter vand
Sådan gør du
- Du starter med at vaske og skrælle æblerne. Skær dem i kvarte, fjern kernehuset, og skær dem i mindre stykker - gerne tynde både, da de så er nemmere at koge.
- Fyld koldt vand (omkring en deciliter) i en gryde, og kom æblestykkerne op i. Lad vandet koge op, og skru så ned igen. Du koger æblegrøden ved svag varme, så det skal ikke bulderkoge.
- Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kom dem ned til æblerne, og lad det hele simre i cirka 10 minutter. Så bør æblerne være udkogte. Rør forsigtigt i din æblegrød undervejs.
- Når æblerne er kogte, tilsætter du rørsukker, og rører det rundt. Lad nu grøden koge yderligere et minut - men ikke længere. For så begynder din æblegrød at blive mere brunlig i det. Og det ønsker du under ingen omstændigheder.
- Farven betyder såmænd ikke noget for smagen, men vi vil jo også gerne have, at æblegrøden ser appetitlig ud, og derfor skal den ikke blive alt for brun.
Næringsindhold
Næringsindhold og energifordeling
I forhold til næringsindhold og energifordeling, så indeholder 100 gram æblegrød følgende:
Kalorier: 120
Fedt: 5 gram
Kulhydrater: 18 gram
Protein: 1 gram
Tips
Lad den færdigkogte æblegrøde køle lidt af inden servering, men den smager godt når den er lun.
Vild med æbler? Så prøv også disse opskrifter:
Virkelig nem og lækker opskrift på æblegrød. Tager jo ingen tid at lave. Tak for opskriften. Lige hvad jeg manglede.
Vh Katarina fra Aalborg Ø
Hej Katarina.
Tak for rosen, og det undskyld udtrykket, men det er faktisk pærelet at lave sin egen æblegrød 🙂
Og så kan man jo prøve sig frem med de forskellige æblesorter.
Bedste hilsner, Holger, Guffeliguf.dk.
Hej Holger, kan jeg gemme "din" grød på sylteglas ? Eller nedfryse ? Mine æbletræer bugner. Dbh. Pia