God æblegrød med vanilje og sukker er en rigtig dansk klassiker. Æblegrød skal koge i 10 minutter, og her har jeg lavet den med økologisk rørsukker.
Hjemmelavet æblegrød er altid et sikkert hit, og her får du en nem dessert, som du kan servere med lidt flødeskum, vaniljeis eller mælk.
Under kogningen kan du sagtens tilsætte lidt mere vand, hvis du vil have grøden lidt tyndere. Smag den til med sukker til sidst, da sødmen i grøden jo også afhænger af hvilken sort af æbler du bruger.
Vild med æbler? Så prøv også disse opskrifter:
Opskrift på nem æblegrød
Opskriften giver fire gode portioner frugtgrød.
Æblegrød
Ingredienser
- 1 kilo æbler - gerne de gode, danske æbler med syrlighed
- 100 gram rørsukker - økologisk, eller alm. sukker
- 1 vaniljestang - eller to teskefulde vaniljesukker
- 1 deciliter vand
Sådan gør du
- Du starter med at vaske og skrælle æblerne. Skær dem i kvarte, fjern kernehuset, og skær dem i mindre stykker - gerne tynde både, da de så er nemmere at koge.
- Fyld koldt vand (omkring en deciliter) i en gryde, og kom æblestykkerne op i. Lad vandet koge op, og skru så ned igen. Du koger æblegrøden ved svag varme, så det skal ikke bulderkoge.
- Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kom dem ned til æblerne, og lad det hele simre i cirka 10 minutter. Så bør æblerne være udkogte. Rør forsigtigt i din æblegrød undervejs.
- Når æblerne er kogte, tilsætter du rørsukker, og rører det rundt. Lad nu grøden koge yderligere et minut - men ikke længere. For så begynder din æblegrød at blive mere brunlig i det. Og det ønsker du under ingen omstændigheder.
- Farven betyder såmænd ikke noget for smagen, men vi vil jo også gerne have, at æblegrøden ser appetitlig ud, og derfor skal den ikke blive alt for brun.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Lad den færdigkogte æblegrød køle lidt af inden servering, men den smager godt når den er lun.
Pia
Hej Holger, kan jeg gemme "din" grød på sylteglas ? Eller nedfryse ? Mine æbletræer bugner. Dbh. Pia
Anonym
Virkelig nem og lækker opskrift på æblegrød. Tager jo ingen tid at lave. Tak for opskriften. Lige hvad jeg manglede.
Vh Katarina fra Aalborg Ø
Guffeliguf
Hej Katarina.
Tak for rosen, og det undskyld udtrykket, men det er faktisk pærelet at lave sin egen æblegrød 🙂
Og så kan man jo prøve sig frem med de forskellige æblesorter.
Bedste hilsner, Holger, Guffeliguf.dk.
Kirsten
Skriver igen, da jeg har svært ved at sætte tekst på dine video’er.
Er meget glad for dine opskrifter
Hilsen Kirsten