Pæregrød er lynhurtig at lave, og så smager den godt sammen med en skefuld creme fraiche eller lidt fløde. Den kan også bruges i morgengrøden.
Pæregrød tager et kvarter at lave, og er en smart måde at få brugt overmodne pærer på.
Du kan selvfølgelig også lave grøden med sprøde pærer, her skal kogetiden blot sættes lidt op, hvis du ønsker en lind grød.
Jeg koger en omgang grød, hvis jeg har frugt, som er blevet lidt for modne i frugtskålen. Det mindsker madspild, og så smager det jo godt.
Opskrift på hjemmelavet pæregrød
Pæregrød
Ingredienser
- 400 gram pærer - ca. 3 store eller 4 små
- 2 spiseskefulde vand - eventuelt mere
- 0,5 deciliter sukker - eventuelt mere
- 1 teskefuld vaniljesukker
- 1 teskefuld citronsaft
Sådan gør du
- Skræl pærerne og fjern kernehus. Skær dem i små tern.
- Hæld pæretern i en lille gryde, tilsæt vand og sukker. Hvis pærerne ikke er overmodne, eller vil du have en sød grød, skal du nok bruge en deciliter sukker i stedet for en halv. Bring gryden i kog.
- Lad det nu simre i 10 minutter, så pærerne begynder at blive bløde. Smag til med sukker, hvis du synes, at der ikke er sødme nok.
- Brug en stavblender eller et piskeris til at få pærerne most, hvis du ønsker en cremet grød. Smag til med citronsaft.
- Hvis du vil have din pæregrød mere stiv, kan du blande lidt kartoffelmel rørt ud i vand i til sidst. Bagefter må grøden ikke komme i koge. Server kold eller varm til grød eller med lidt piskefløde.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
Det er generelt en god ide at tænke kreativt, hvis du har frugter og grøntsager liggende, der lige er til den bløde side uden at være for gamle til at spise.
Se for eksempel vores opskrifter med overmodne bananer, der har en super smag, men som man måske hellere vil komme i en ret end spise rå: 10 opskrifter med bananer.
Du kan sagtens komme et æble i din pæregrød, hvis du ønsker mere syrlighed.
Se også:
Del dine ideer og tanker med os andre her: