Her er opskriften på bagte rabarber, som smager forrygende og er nemme at lave. Perfekte som topping på morgenmaden eller til dessert.
Bagte rabarber tager ikke mange minutter at tilberede, og her får du en helt enkelt opskrift, hvor rabarberne først vendes i rørsukker, inden de bages i 20 minutter.
De lækre rabarber skæres skråt i mundrette stykker og bages tilpas længe til, at sukkeret smelter, mens rabarberstykkerne ikke smatter ud. Du får også en vidunderlig rabarbersirup i bunden af fadet.
Her har jeg brugt 75 gram sukker til 200 gram rabarber, fordi det synes jeg giver en perfekt blanding mellem de syrlige rabarber og det søde sukker. Men du kan sagtens skrue sukkermængden op til 100 gram, hvis du gerne vil have lidt mere sødme - eller ned til 50 gram, hvis du foretrækker det.
De bagte rabarber smager forrygende oven på din yoghurt eller havregrød til morgenmad, som lækkert dip til kylling eller en grillet kotelet - eller som en skøn topping til vaniljeis eller panna cotta til dessert.
Opskrift på bagte rabarber
Bagte rabarber (opskrift på rabarber bagt i ovn)
Ingredienser
- 200 gram rabarber
- 75 gram rørsukker
Sådan gør du
- Skyl først rabarberstænglerne grundigt.
- Skær 200 gram rabarber skråt i 2-3 centimeter lange stykker og kom dem op i en skål.
- Vej 75 gram rørsukker af og vend rabarberne rundt i sukkeret.
- Kom dem i et ildfast fad og fordel dem ud i hele fadet, så rabarberstykkerne ikke ligger oven på hinanden.
- Bag nu rabarberne i 20 minutter ved 150 grader varmluft. De er færdige, når sukkeret er helt smeltet.
- Det er vigtigt, at de ikke får for meget, da de så smatter ud og dermed mister konsistensen.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Lad de bagte rabarber køle helt af, inden du kommer dem i en lufttæt beholder.
Brug dem også gerne i desserter eller bagværk, for eksempel i stedet for rabarberkompot i en rabarbertrifli.
Du kan også prøve nogle af vores andre lækre opskrifter med rabarber:
Bente
Virkelig lækker opskrift!