Her er min opskrift på bastogne trifli med vaniljeis, rabarberkompot og creme. En lækker og nem dessert, der er et sikkert hit på bordet.
Bastogne trifli med vaniljeis er en super lækker og nem dessert, som de fleste vil elske.
Udover de sprøde bastogne kiks, laves triflien også med en hjemmelavet rabarberkompot og en lækker creme, og den er rimelig nem at lave.
Du kan sagtens variere mængden af de forskellige ingredienser efter smag og behag, og isen kan være en hjemmelavet vaniljeis - eller en købt vaniljeis fra supermarkedet.
Opskriften er beregnet som dessert til fire personer.
Opskrift på bastogne trifli
Bastogne trifli med vaniljeis og rabarberkompot
Ingredienser
- 8 spiseskefulde vaniljeis
- 8 spiseskefulde rabarberkompot
- 8 spiseskefulde kagecreme - gerne lavet lidt tyndere end normalt
- 8 bastogne kiks
- citronmelisse - til pynt
Sådan gør du
- Start gerne med at lave en hjemmelavet rabarberkompot, som du finder opskriften på her. Kog 300 gram rabarber med 100 gram sukker, vanilje og en spiseskefuld sukker i 3-4 minutter, og lad derefter kompotten køle helt af.
- Lav en portion kagecreme fra bunden, eller køb en pose cremepulver i supermarkedet. Lad også cremen køle helt af.
- Find fire flotte glas til din bastogne trifli frem.
- Byg trifli op med en spiseskefuld vaniljeis i bunden, og derpå en knust bastogne kiks, en spiseskefuld creme, og så en spiseskefuld rabarberkompot i hvert glas.
- Gentag på samme måde med en endnu en skefuld is, knust bastogne kiks, creme og slut af med kompot.
- Hver bastogne trifli pyntes med et blad citronmelisse.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Bastogne trifli serveres straks som en lækker dessert.
Mængden af bastogne kiks kan varieres efter ønske, og du kan komme flere eller færre kiks i hvert glas.
I det hele taget er det jo nemt at variere mængden af de enkelte ingredienser.
Cremen kan i øvrigt erstattes af en letpisket flødeskum, og vaniljeisen kan udskiftes med en anden is.
Hvad er bastogne kiks?
Bastogne kiks er en sprød og krydret kiks, der blandt andet bages med kanel. Kiksen er sprød hele vejen igennem, og derfor er den blandt andet god at dyppe i kaffen. Men altså også som ingrediens i kagebund til cheesecake, i en trifli og meget andet.
Der er tale om kandiserede kiks, og ingredienslisten tæller især hvedemel, sukker, kandissukker, glukosesirup, æg og 0,2 procent kanel.
Kiksen er krydret, og selvom den kan minde om lækre julesmåkager, så er den altså fin at spise året rundt.
Den populære kiks er opkaldt efter byen Bastogne, der ligger i Vallonien i Belgien, og det er en by med omkring 15.000 indbyggere.
I forhold til energiindholdet, så indeholder 100 gram Bastogne kiks ca. 490 kalorier.
En enkelt af de kandiserede kiks indeholder 58 kalorier.
Bastogne produceres af LU, der startede tilbage som en mindre familievirksomhed i 1850, men som i dag er en kæmpe spiller på verdensplan. Det er i øvrigt også LU, der producerer TUC kiks.
Se også mine opskrifter på:
Jordbær trifli (nem trifli med jordbær og makroner)
Del dine ideer og tanker med os andre her: