• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Bastogne kiks

Bastogne kiks

hjemmelavede bastogne småkager
4.8 fra 8 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
39
SHARES
FacebookMessenger39PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 4. november 2021 - Udgivet: 3. november 2021

Bastogne kiks er en skøn og sprød kanelsmåkage. Få opskrift på hjemmelavet Bastogne og læs mere om den populære småkage her.

Bastogne er en klassiker blandt småkager med deres lækre og sprøde konsistens med en smag af karamelliseret sukker og kanel.

Selvom de nok er mest kendt i den færdiglavede variant fra LU eller andre producenter, så er de faktisk lette at lave selv.

Opskrift på Bastogne kiks

hjemmelavede bastogne småkager
charlotte mithrilCharlotte Mithril

Bastogne kiks

4.75 fra 8 stemmer
Bastogne kiks er en skøn og sprød kanelsmåkage. Få opskrift på hjemmelavet Bastogne og læs mere om den populære småkage her.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
køletid 1 time t
Samlet tid 1 time t 20 minutter min
Antal: 12 stk
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 75 g muscovadosukker - eller brun farin
  • 25 g lys sirup
  • 75 g smør - blødt ved stuetemp
  • 100 g hvedemel
  • 0,5 tsk potaske
  • 1 tsk kanel
  • 1 vaniljestang - kornene eller 1 tsk vaniljesukker
  • 1 knsp salt

Fremgangsmåde
 

  1. Kom muscovadosukker, lys sirup og blødt smør i en skål og rør det sammen.
  2. Rør hvedemel, potaske, kanel, vaniljekorn og salt sammen. Kom det i smør-sukker blandingen og rør godt sammen til en samlet masse.
  3. Stil dejen på køl med film over i cirka 1 time.
  4. Rul dejen ud til to lange stængler, der er cirka 2 cm i diameter. Pres stænglerne lidt flade og skær dem ud i stykker, der er cirka 4x5 cm. Vil du have de velkendte riller, så pres to riller i småkagerne med håndtaget af en kniv, gaffel el lign. og afrund evt kanterne for det helt rigtige Bastogne-look.
  5. Læg Bastogne småkagerne på en bageplade med bagepapir og bag i en forvarmet ovn i 8-10 minutter ved 175 grader varmluft.
  6. Lad dem køle af på en rist.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Opbevar Bastogne kiks i en tætsluttende beholder, så de bevarer deres sprødhed. Her kan de sagtens holde sig et par uger.

Det er vigtigt at anvende potaske som hævemiddel for at få den helt rigtige sprødhed og smuldrende fornemmelse, når spiser dem.

Som nævnt i opskriften kan du godt udskifte muscovadosukker med brun farin og anvende vaniljesukker i stedet for en vaniljestang.  

Hjemmelavet bastogne

Bager du Bastogne kiks selv, får du smagen af de rene råvarer.

Muscovadosukker er sukker, der er forarbejdet så lidt som muligt. Det giver mere aroma og smag sammenlignet med hvidt sukker samtidig med, at det giver en flot farve.

Samtidig bruges der smør og vaniljekorn, der igen skruer op for smagsoplevelsen og giver den helt rigtige smørbagte småkagesmag og konsistens.

Det kan være svært at efterligne et oprindeligt fabriksfremstillet produkt, som Bastogne-kiksen jo er, med rene råvarer. Det kan dog sagtens lade sig gøre og med opskriften her, får du en småkage, der i både smag og konsistens minder utroligt meget om den færdiglavede fra LU, blot lavet på gode råvarer med masser af smag.

Ingredienser i færdiglavet Bastogne

Den færdiglavede Bastogne fra LU indeholder ikke helt de samme ingredienser som den hjemmelavede.

I stedet for smør anvendes palmeolie. Det er et billigt fedtstof, der anvendes af mange fødevareproducenter netop på grund af prisen. Desværre sker produktionen af palmeolie oftest på bekostning af miljøet, hvor store mængder regnskov fældes for at gøre plads til palmeplantagerne.

Der anvendes hele fem forskellige former for sukker og sirup i småkagen fra LU: Sukker, kandissukker, fruktose-glukosesirup, kandissukkersirup og glukosesirup. På trods af dette, kan det åbenbart ikke give den lækre karamelliserede farve til kiksen, hvorfor der også er tilsat farvestof.

Vaniljesmagen kommer i den færdiglavede udgave fra aroma og ikke fra vaniljekorn.

Her kan du se den samlede liste over ingredienser i den færdiglavede småkage fra LU.

Ingredienser i LU Bastogne:
Hvedemel, sukker, palmeolie, kandissukker 10%, fruktose-glukosesirup, æg, kandissukkersirup, hævemiddel (natriumhydrogenkarbonat), glukosesirup, farvestof (karamel), kanel 0.2%, salt, aroma (vanillin).

Næringsindhold i Bastogne

Næringsindholdet i hjemmelavet Bastogne kiks er følgende per 100 gram: Kalorier: 459 kcal, fedt: 23 gram, kulhydrat: 59 gram heraf 33 gram sukker og protein: 4 gram.

Få flere lækre opskrifter på kager her:

  • Hjemmelavet risifrutti – nemt, sundt og lækkert
  • Hjemmelavede mælkesnitter - sådan laver du dem nemt
  • Sådan laver du hjemmelavede snøfler
  • Hjemmelavede Oreos på kun 20 minutter
Om Charlotte
charlotte mithril
Charlotte Mithril

Charlotte er fødevare- og ernæringsekspert og har en ph.d. om Ny Nordisk Hverdagsmad fra Institut for Human Ernæring, Københavns Universitet. Charlotte laver smagstest, vidensartikler og opskrifter til Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Tina

    maj 18, 2023 at 6:26 pm

    Hej. Jeg troede, at man altid skulle opløse potaske i vand. Hvis jeg gør det, skal jeg så fjerne lidt sirup, så det passer med de våde ingredienser?
    Mh Tina.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 29, 2025

Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Forsiden lige nu

Hvad skal vi have at spise?
Hvad skal vi have at spise? Her får du 9 lækre retter→ Se opskriften
billede med frugttærte
Frugttærte→ Se opskriften
Ugens vine uge 29, 2025
Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé→ Se opskriften
billede med hindbærsnittetærte
Hindbærsnittetærte med mazarin og lækkert fyld→ Se opskriften
billede for den du ved nok kage
Den du ved nok kage - nem opskrift på chokoladedrømmekage→ Se opskriften
billederesultat for brusebadsboller
Brusebadsboller - opskrift på hurtige morgenbrød→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé med svinemørbrad og grøntsager→ Se opskriften
tex mex kylling
Tex Mex kylling→ Se opskriften
Billede med brunchæg i ovn
Brunchæg i ovn - ovnbagt æg i skål eller form→ Se opskriften
Billede af pighvarsalat.
Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required