Hjemmelavede snøfler smager skønt og kan nemt laves med dine tørre kagerester. Prøv denne opskrift der skaber glæde hos både børn og voksne.
Har du nogle kagerester er her en fantastisk måde at bruge dem: Lav hjemmelavede snøfler.
Massen laves nemlig af kagerester blandet med rom eller romessens, syltetøj, krydderier og kakao.
Du skal helst bruge rester fra kager, der har en let svampet konsistens som mazarin, sandkage og roulade. Det gør ikke noget, at kagerne er lidt tørre, da syltetøj og de andre ingredienser giver fugtighed til massen.
Kagerne må gerne have lidt frugtsmag som for eksempel æble, appelsin eller abrikos. Wienerbrødsdej er derimod ikke så godt, da det giver en anden konsistens og mundfølelse. Se flere tips under opskriften.
Opskrift på hjemmelavede snøfler
Hjemmelavede snøfler
Ingredienser
- 300 gram hindbærroulade
- 300 gram chokoladekage
- 300 gram mazarintærte
- ½ tsk kanel
- 1 knivspids stødt nellike
- 1 tsk vaniljesukker
- 2 spsk abrikosmarmelade
- 2-3 tsk romessens
- mørk chokolade
- hvid chokolade
Sådan gør du
- Hak eller smuldr kageresterne så de bliver findelt og kom dem i en røreskål.
- Kom de øvrige ingredienser i skålen - husk at justere ingredienserne, afhængigt af hvilke kagerester du bruger.
- Rør det hele sammen til en ensartet masse - smag evt. til med ekstra krydderi, frugt, rom osv.
- Når du har den rigtige smag, kommes massen på køl 1 times tid.
- Når massen er kold, deles den op i 8 lige store stykker. Rul/form hvert stykke til lange stænger, der svarer til den størrelse, du vil have dine snøfler.
- Skær stængerne ud i stykker på 5-6 cm og sæt dem på køl igen, mens du laver din chokoladeovertræk.
- Smelt den mørke chokolade over et vandbad.
- Læg hvert stykke snøffel på en gaffel og dyp det i den smeltede chokolade. Bank gaflen forsigtigt et par gange mod kanten af skålen med chokolade, så du ikke får et for tykt lag chokolade på din snøffel. Sæt derefter de overtrukne snøfler på et stykke bagepapir.
- Smelt den hvide chokolade over et vandbad.
- Kom den smeltede hvide chokolade i en frysepose og saml al chokoladen i det ene hjørne. Klip et meget lille hul i spidsen, så du kan få en fin stråle chokolade ud. Pas på du ikke klipper hullet for stort.
- Lav de fine små striber henover den mørke chokolade på snøflerne.
- Lad chokoladen sætte sig, og nyd derefter dine hjemmelavede snøfler.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips og tricks
Du kan enten bruge resterne af dine hjemmebagte kager, eller du kan bruge kager fra bager eller supermarked.
Du kan selvfølgelig lege mest med smagen, hvis du laver dine kager selv, men der er også fin mulighed for at justere smagen med frugt og krydderier, hvis du bruger færdiglavede kager.
Du behøver ikke at følge opskriften her slavisk. Her har jeg brugt hindbærroulade, chokoladekage og mazarintærte, men du kan som sagt bruge, hvad du har af kagerester.
Tænk over hvilke smage og aromaer dine kagerester bidrager med og smag kagen til med syltetøj, kakao og krydderier. Bruger du for eksempel en kage med appelsinsmag, skal du nok ikke tilsætte appelsinsyltetøj.
Har du ingen chokoladekagerester at komme i dejen, skal du til gengæld tilsætte kakaopulver, så du får kakaosmag i denne hjemmelavede snøfler.
Smag dig frem mens du laver dejen, så du kan finde den rette balance mellem rom, frugt, krydderi og kakao.
Romessens eller rigtig rom?
Du kan sagtens eksperimentere med at komme rigtig rom i dine hjemmelavede snøfler.
Romessens er meget koncentreret i smagen og der skal derfor ikke meget til at give i kraftig smag. Bruger du i stedet rigtig rom, skal der nok lidt mere end et par teskefulde til, for at give god smag til massen.
Prøv først med 2 spiseskefulde rom og smag om det er nok. Kom rom i, indtil du synes den rigtige smag er der.
En lidt hurtigere metode til at forme dine hjemmelavede snøfler er, at rulle små mundrette kugler af massen, der derefter overtrækkes med chokolade.
Er dejen blevet varm og blød, mens du forsøger at trille den til stænger, kan du med fordel sætte den på køl igen, så den bliver mere fast og lettere at arbejde med.
Læs om de fabriksfremstillede snøfler her: Hvad er der egentligt i de klassiske snøfler?
Se andre opskrifter med kagerester:
Del dine ideer og tanker med os andre her: