Træstammer er en af de mest populære kager. Her er en nem opskrift på hjemmelavede trøfler, der omvikles med marcipan og dyppes i chokolade.
Træstammer er meget nemme at lave selv, og her får du en god opskrift på dem.
Med en lækker trøffeldej (romkugledej), der betrækkes med et tyndt lag marcipan, inden træstammerne dyppes i smeltet chokolade.
Se også: Sådan laver du hjemmelavede snøfler
Du skal bruge 400 gram kagerester til trøffeldejen, og her kan du anvende rester af chokoladekage, drømmekage, wienerbrød, mazarinkage og lignende.
Opskriften giver cirka 15 stk.
Opskrift på træstammer
Ingredienser
Trøffeldej
- 400 gram kagerester
- 175 gram Odense Mørk chokolade
- 125 gram Odense Marcipan
- 2 spiseskefulde hindbærmarmelade
- 1 spiseskefuld romessens
Overtræk
- 400 gram Odense Marcipan
- 150 gram mørk chokolade
Sådan gør du
- Vej kageresterne af og smuld dem i skålen til din røremaskine med påmonteret kagespartel.
- Smelt 175 gram mørk chokolade (med en kakaoprocent på 55), og kom den i skålen sammen med smuldret marcipan.
- Tilsæt også hindbærmarmelade og romessens og kør hurtigt trøffelmassen til en ensartet konsistens.
- Stil på køl i en time.
- Tag trøffelmassen til dine træstammer ud af køleskabet, og tril til en aflang pølse.
- 400 gram Odense Marcipan rulles ud i et tyndt lag, og trøffelpølsen rulles om marcipanen.
- Med en skarp kniv deles i passende stykker træstammer. Du skal lave cirka 14-16 stk. af denne opskrift.
- Smelt 150 gram mørk chokolade og dyp enderne på træstammerne i chokoladen, og læg til tørre, Se evt. her hvordan du tempererer chokolade perfekt.
Næringsindhold
Tips
De færdiglavede træstammer opbevares på køl.
Se også: Opskrift på marcipan roulade
Opskriften er udviklet af Odense Marcipan.

Comments
No Comments