Romkugler (også kendt som trøfler) er bedst som hjemmelavede, og her får du en opskrift med kagedej, kakao, fløde og Nutella. Nemme at lave.
Romkugler, trøfler, romtrøfler eller sputnik? Jo, den kære romkugle har mange navne afhængig af hvor i landet man spiser dem.
Og tilsvarende er der mange forskellige opskrifter på romkugler, men her får du altså en opskrift, som er langt ud over det sædvanlige. Med masser af kakaosmag og med den helt rigtige konsistens.
Derfor tøver jeg heller ikke med at kalde dem verdens bedste romkugler! Og i hvert fald Danmarks bedste romkugle. Og de bedste jeg har smagt!
Især vil du elske smagen af Nutella, som virkelig klæder romkuglerne godt. Også i forhold til konsistensen.
Hjemmelavede romkugler kan jo justeres i smagen som du synes. Her har jeg anvendt rom essens, men prøv endelig også med rigtig rom, gerne en god rom fra Caribien. Malibu er i øvrigt også fin til romtrøfler.
Dejen laves af især wienerbrød og mazarinkage, og brug bare en gammel stang wienerbrød. Du kan også bruge kanelsnegle eller spandauere, men husk de skal være lavet af wienerdej.
Opskriften giver 11 lækre romkugler.
Opskrift på romkugler
Hjemmelavede romkugler med Nutella - nem opskrift med kagerester
Tryk på antal stjerner for at bedømme
UDSKRIV PINTERESTIngredienser
- 300 gram wienerbrød
- 150 gram mazarintærte
- 50 gram kakao
- 75 gram fløde
- 60 gram mørk chokolade
- 60 gram Nutella
- 2 spiseskefulde rom essens eller ægte rom
- krymmel
Sådan gør du
- Wienerbrød og mazarintærte vejes af og smuldres i skålen til din røremaskine. Tilsæt derefter kakao.
- Montér kagespartlen på røremaskinen, og ælt nu dejen sammen ved lav hastighed indtil den er samlet. Det tager mindst fem minutter. Stil derefter på køl.
- Bræk den mørke chokolade i mindre stykker i en gryde og tilsæt fløde. Lad det koge op under omrøring, hvorefter det køles af.
- Kom dejen sammen med chokolademassen i en skål og tilsæt Nutella og rom essens. Ælt det godt sammen, og her plejer jeg blot at bruge hænderne. Smag til og tilsæt mere rom essens hvis dette ønskes. Er det romkugler til voksne, kan du anvende en god rom, hvilket kun bidrager til endnu bedre smag.
- Vej klumper af romkugledej af på 60 gram stykket, så du får 11 trøfler.
- Tril til kugler og vend dem i farvet krymmel eller kokos, som derefter sættes på køl.
Tips til opskriften
De færdige romkugler kan spises nu, men de bliver endnu bedre efter et par timer på køl.
Og endnu bedre er romtrøflerne dagen efter, hvor de har nået at samle endnu mere smag. Så lav dem bare i god tid.
Holdbarhed
De færdige romkugler opbevares på køl.
Læg dem i en bøtte med låg og stil dem i køleskabet.
Her kan de nemt holde sig en uge, og jeg har også har trøflerne liggende i to uger, hvor de stadig smagte fint.
Så forvent en holdbarhed på op til et par uger.
Størrelse
Du kan selvfølgelig sagtens lave romkuglerne lidt mindre, hvor du så flere ud af denne opskrift.
Men jeg synes en størrelse på cirka 60 gram pr. romkugle er perfekt.
Sådan en trøffel kan man altid spise.
Næringsindhold pr. 100 gram
Kalorier: Ca. 400
Fedt: 17 gram
Kulhydrater: 61 gram
Protein: 3 gram
Så nej, romkugler er ikke sunde, men de smager pokkers godt.
Se også disse opskrifter:
Uhh det er lige noget for kaffeklubben 👍
De må laves 😍
Nej tak 🤢 jeg er nok den eneste der ikke kan lide nutella 😷
siger at de feder ikke fordi nutella er jo lavet af nødder 😍
uhm de ser lækre ud 😋
Lyder herligt. Tør ikke lave dem, for jeg spiser dem bare i løbet af nul komma dut 😊
opgradering af de hjemmelavede romkugler😋
Opskriften på romkugler.
Arbejdede i bageri for mange år siden, jeg tror bagermesteren ville vende sig i sin grav mere en en gang hvis han hørte at der var brugt nutella.
Vigtigt er det også at der ikke må bruges wienerbrød med rosiner.