Min opskrift på verdens bedste studenterbrød med Nutella. En sprød linsedej i bunden, luksus romkugledej i midten og glasur på toppen. Mums.
Er du helt vild med studenterbrød, ja så skal du virkelig prøve denne nemme og lækre opskrift.
Opskriften på luksus studenterbrød med Nutella giver ca. 18 stk.
Afhængig af hvordan og hvor store du skærer dem ud.
Men du kan roligt glæde dig, for de smager himmelsk godt.
Opskrift på studenterbrød
Studenterbrød med Nutella (opskrift på luksusudgaven)
Ingredienser
- 1 portion linsedej - se opskrift på min linsedej her
- 1 portion romkugledej - den får du opskriften på her i dette link
- hindbærmarmelade
- 300 gram flormelis
- Pasteuriseret æggehvide
- frysetørret hindbær
Sådan gør du
- Start med linsedejen, hvor du laver en portion som anvist i linket. Du skal bruge cirka halvdelen, og resten kan bruges til en omgang cremelinser.
- Når linsedejen har været på køl, rulles den ud til en firkant på cirka 30 gange 15 centimeter i fire millimeters tykkelse. Rulles om rullepind/kagerulle og lægges på bageplade med bagepapir.
- Bages cirka 12 minutter ved 175 grader varmluft, og er færdig når den begynder at blive gylden i kanterne. Køles af.
- Lav derefter en potion romkugledej med Nutella som beskrevet i linket. Du kan enten smage den til med romessens eller anvende en rigtig rom, hvis dine studenterbrød kun er til voksne.
- Beklæd et fad med hushuldningsfilm, og fordel romkugledejen i fadet. Tryk dejen let sammen.
- Smør den bagte linsedej med et lille lag hindbærmarmelade, og vend forsigtigt romkugledejen ovenpå linsedejen. Du kan også fordelen romkugledejen direkte ovenpå den bagte linsedej, men det er lidt sværere at styre så.
- Rør flormelis sammen med pasteuriseret æggehvide (du skal bruge cirka halvanden bæger æggehvide), og fordel den forsigtigt ud over din plade med studenterbrød.
- Drys straks med frysetørret hindbær.
- Stil kagen på køl til næste dag. Studenterbrød er nemmest at skære ud, når de har været på køl i 24 timer, da de ellers nemmere flyder lidt ud.
- Skær studenterbrødene ud i en størrelse på fem gange fem centimeter, så du får 18 stk. af denne opskrift.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Du kan selvfølgelig lave studenterbrød i den størrelse du ønsker, men det er en god ide, at lave pladen med linsedej i en størrelse, der passer til et fad du har i køkkenskabet.
På den måde kan du trykke romkugledejen ud så den præcis passer ovenpå dejen. Men et fad på 20 gange 25 centimeter er også fint, hvor du så ruller linsedejen ud til 20 gange 25 centimeter også.
Fakta om studenterbrød
I gamle dage var studenterbrødet lavet af kager, der i løbet af dagen var faldet på gulvet i bageriet. Herunder wienerbrød. Laves med en bund af mørdej, derefter en romkugledej, hvorefter kagen pyntes med glasur.
Navnet skyldes, at kagen blandt andet laves af gammelt brød, og derfor er billigere at fremstille. Derfor skulle den være nemmere at få råd til for studerende.
Lone Mathilde Marie Jørgensen
Jeg laver også tit studenterbrød som små petit four kager og lægger dem i små søde papirforme. Det ser flot ud på et kagebord.