Linsedej eller mørdej bruges i mange kager og her får du en god opskrift på den. Bruges til bla. hindbærsnitter, napoleonshatte, linser og studenterbrød.
Dette er en nem og god opskrift på linsedej, der anvendes til et utal af kager.
Mørdej
Linsedejen er en mørdej, og den laves blandt af smør og mel.
Hvor meget du kan bruge denne opskrift til, afhænger selvfølgelig af hvad du skal bruge den til.
Men der er i hvertfald til tre tærter eller omkring 20 hindbærsnitter.
Opbevaring
Linsedej kan sagtens opbevares på køl, eller for den sags skyld i fryseren.
På køl holder linsedejen sig sagtens i 10-12 dage, mens jeg også har prøvet at fryse dejen ned i to måneder, og den er som ny når den så bruges. Så det kan du sagtens gøre.
Ingredienser til linsedej
200 gram køleskabskoldt smør
300 gram hvedemel
100 gram flormelis
1 æg
Fremgangsmåde
- Det nemmeste er at lave mørdejen i en røremaskine, hvor du anvender din spartel. Så find røremaskine og spartel frem.
- Skær det kolde smør i mindre tern og kom det i røremaskinen sammen med hvedemel. Rør nu smør og mel sammen ved lav hastighed, og det tager 3-4 minutter.
- Kom så flormelis i og rør det med i et minuts tid.
- Derefter røres et æg i.
- Rør indtil dejen er nogenlunde samlet, og tag derefter dejen ud på bordet.
- Saml dejen sammen til en kugle som billedet (du skal IKKE ælte dejen), hvorefter den har bedst af at komme på køl i mindst en time.
Anvendelse
Derefter er linsedejen (eller mørdejen) klar til brug. Og nu kan du bruge den til cremelinser, tærter, hindbærsnitter og meget andre gode kager.
Eller prøv min opskrift på de lækre studenterbrød med Nutella – på bund af mørdej.
Din huskeliste
Du kan tilføje opskriften til din egen og personlige huskeliste, så du altid kan finde dine favoritter igen.
Hej Holger,
jeg har netop lavet din linsedej og skal nu til at lave linserne.
Da jeg har lavet en dobbelt portion vil jeg gerne fryse resten ned.
Hvordan gør du det? I en plastikbeholder?
Jeg glæder mig til at høre fra dig.
Mange kærlige hilsner hernede fra Hamburg
Christina
Hej Christina
Tak for de venlige ord 🙂
Du kan sagtens fryse linsedej ned – jeg plejer blot at lægge dejen i en plastbeholder, men en frysepose er også fin.
God fornøjelse – de bedste hilsner til dig i Hamborg
Holger