Få min opskrift på jordbærcrumble. Det er en lækker kage med crumbledej og jordbær, kokos og hvid chokolade, der er utrolig let at lave.
Her er min opskrift på jordbærcrumble, der smager himmelsk godt - og som er utrolig nem at lave.
Det er en lækker jordbærkage med crumbledej, jordbær, kokos og hvid chokolade. Brug den hvide chokolade, som du bedst kan lide.
Jordbærcrumble er en rigtig sommerkage, men du kan lave den året rundt. Jeg synes den er bedst med friske jordbær, men du kan også bruge de frosne jordbær. Her skal bærrene tøs op og dryppes af, inden de skæres i skiver.
Opskrift på jordbærcrumble
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade
Ingredienser
Crumbledej
- 200 gram hvedemel
- 175 gram smør - skal være koldt, i mindre tern
- 75 gram rørsukker - eller alm. sukker
- 1 teskefuld vaniljesukker
Jordbær
- 300 gram jordbær - rensede, i skiver
- 2 spiseskefulde kokosmel
- 50 gram hvid chokolade - eller lidt mere, hakkes groft
- Lidt mandelsplitter
Sådan gør du
- Tænd din ovn på 200 grader varmluft.
- Kom hvedemel, koldt smør, rørsukker og vaniljesukker i en skål. Smuldr nu smørret ud i de tørre ingredienser til en rigtig crumbledej.
- Smør to forme med en diameter på 16 centimeter. Du kan også lave en stor jordbærcrumble, og her skal formen være ca. 20-22 centimeter.
- Fordel cirka halvdelen af crumbledejen i de to forme, men uden at trykke dejen til.
- Bages nu 6-7 minutter på næstnederste rille i ovnen. Afhængig af hvor meget din ovn varmer, men bunden må gerne være gylden.
- Imens klargør du jordbær, som skæres i skiver.
- Tag kagerne ud af ovnen, og fordel jordbær i skiver i på den forbagte crumbledej.
- Drys også ca. en spiseskefuld kokosmel på hver kage, og fordel den grofthakkede chokolade på kagerne.
- Derefter fordeles resten af crumbledejen øverst, og der drysses mandelsplitter på.
- Bag dine jordbærcrumble kager færdige i ovnen, stadig på næstnederste rille, og de skal have ca. 20 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Note
Jordbærcrumble køles af inden servering, men jordbærkagen må gerne være lun.
En hjemmebagt crumble med jordbær nydes gerne med en creme fraiche eller letpisket flødeskum.
Se mere indhold her:
Rosa Ingversen Frost
Hej Holger
Når jeg nu er medlem og hat betalt, hvordan kan det så være at der fortsat er reklamer i de opskrifter du sender pr. mail?
Venlig hilsen
Rosa Ingversen Frost