Her er opskriften på en rigtig Manhattan-style strawberry cheesecake. Klassisk ostekage fra USA med jordbær og sprød kiksebund. Manhatten-style strawberry cheesecake er en klassiker fra Newyorker By Heart, og her følger opskriften på den lækre jordbær ostekage.
Kiksebunden i denne cheesecake er super lækker, og jeg kan godt lidt at den har lidt grove stykker af mandel, så der er lidt at tygge på.
Den hakkede hvide chokolade giver den en meget delikat smag.
Der kan selvfølgelig leges med ostecremen, og den kan eks. tilsættes lidt fintrevet appelsinskal, citronskal eller limeskal.
Se også: Nem ostekage med hindbær
Cheesecake med jordbær
Jeg tror også at den vil gøre sig godt med friske, skivede jordbær i sæsonen for nye, danske jordbær.
Men en ting er sikkert: Prøv den hvis du er til cheesecake med jordbær, for den smager rigtig, rigtig godt.
Opskriften på Manhattan-style strawberry cheesecake (jordbær-ostekage) passer til en springform, hvilket svarer til 6-10 personer.
Opskrift på cheesecake
Cheesecake
Ingredienser
- 200 g digestive kiks - let knuste
- 75 g hvid chokolade - hakket
- 75 g mandler - med skal
- 100 g smør - smeltet og afkølet lidt
- 400 g mascarpone - se tips længere nede
- 4½ dl creme fraiche - 38%
- 145 g rørsukker
- 2 æg
- 1 stang vanilje - af god kvalitet
Jordbærsauce
- 250 g jordbær
- ¼ dl vand
- 75-100 g sukker
- ½ stang vanilje
- Lidt citronsaft
- 1 spsk. maizena
- 1 spsk. vand - varmt
Sådan gør du
- Kom let knuste kiks og hele mandler i en foodprocessor og kør til kiksene er knuste, men mandlerne behøver ikke at være fint malede (synes jeg ikke). Hæld det i en skål.
- Tilsæt hakket chokolade og det smeltede smør, rør det sammen, så smørret er ligeligt fordelt i kikse-massen.
- Hæld blandingen i en let smurt springform og pres det godt sammen. Kom mascarpone, 2 æg, 85 g sukker og korn af ½ stang vanilje ned i en blender og kør til det er en glat masse.
- Hæld det over kiksebunden og sæt i en forvarmet ovn (ikke varmluft) ved 190 grader i ca. 20 minutter, eller til massen er stivnet.
- Tag bunden til din cheesecake ud af ovnen og lad den køle en anelse af. Lad ovnen være tændt.
- Bland creme fraiche med 60 g sukker og korn af ½ stang vanilje.
- Hæld det ud over kagen og stil den tilbage i ovnen i endnu 10 minutter.
- Lad kagen køle lidt af, inden den sættes i køleskab i ca. 6-8 timer eller natten over.
- Jordbærsauce: Kom jordbærrene i en gryde sammen med vand, vaniljekorn og den tomme ½ vaniljestang. Varm det langsomt op til det kommer i kog, tilsæt sukker (brug 75 g eller 100 g, alt efter hvor sødt det ønskes), og lidt citronsaft. Lad det koge i ca. 5 minutter og smag til.
- Pisk maizena ud i det varme vand og kom det i jordbærrene under omrøring, lad det koge igennem ½-1 minut. Fisk den halve stang vanilie op og lad det så køle af.
- Når det er koldt, lægges det på den kolde cheesecake og så er den klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
I stedet for mascarpone kan der bruges flødeost naturel til denne cheesecake (men IKKE light!).
Prøv også andre cheesecake opskrifter:
Anna Voigt
På billedet ser det ud, som om jordbærlaget er lavet som gelé med husblas. Jeg tror ikke, jeg kan få jordbærgrød, jævnet med maizena, til at se sådan ud. Er her nogen, der har erfaring? Jeg har lavet kagen et par gange før, for nogle år siden (den var forrygende! 👍), men kan ikke huske, om jeg lavede grød eller eller ‘snød’ og lavede gelé.
Anni Hansen
Hvordan er de hvide hjerter på geléen blevet lavet ?
Joan
Tænker lidt, det billede der er over opskriften, det er da ikke Birthe’s. Som jeg husker Birthe’s jordbær lag, det var sådan mere en grøn og ikke som billede her på siden, som er mere gelé. Eller husker jeg bare total forkert.
Mulle
Hvilken størrelse springform har du brugt?
Jeg har en på 20 cm, og en på 25 cm i diameter, og der er jo rigtig stor forskel.
Charlotte Elisabeth Gudmand
Jeg har samme problem