Få den bedste opskrift på jordbærmousse kage med hjemmelavede chokoladebunde. En rigtig velsmagende, skøn og rimelig nem dessertkage.
Jordbærmousse kage med chokoladebund lyder måske som en lidt besværlig kage at lave, men faktisk er det ikke så slemt.
Det er en rigtig god dessertkage, som alle vil kunne lide, og kager med jordbær er jo altid et sikkert hit.
Du kan pynte jordbærkagen med blandede bær, eller selvfølgelig også bare anvende friske jordbær.
Der bør være nok til otte personer i denne kage.
Opskrift på jordbærmousse kage
Jordbærmousse kage med chokoladebunde
Ingredienser
Chokoladebund
- 3 æg
- 2 dl rørsukker
- ¾ dl kartoffelmel
- ½ dl kakao - usødet kakao af god kvalitet
- 1 tsk. bagepulver
- 1 knsp. salt
Jordbærmousse
- 250 g jordbær - frosne og optøede
- 4 blade husblas
- 3 dl yoghurt - naturel
- 1 stang vanilje - korn af 1 stang vanilje
- 1½ dl flormelis
- 1 lime - revet skal af en usprøjtet lime
- 2 dl piskefløde - pisket til skum
Pynt
- bær - blandede
- Lidt limeskal
Sådan gør du
- Start med din chokoladebund til din jordbærmousse kage. Pisk æg og sukker luftigt og tyk med en el-mikser. Bland kartoffelmel, kakao, bagepulver og salt sammen. Sigt det ned i æggemassen og vend det rundt med en ske eller en dejskraber.
- Smør en springform godt, ca. 24 cm i diameter, og hæld dejen i.
- Bag den i den nederste del i ovnen i ca. 25 minutter eller til den er gennembagt, tjek den med en tandstikker, inden den tages ud af ovnen.
- Lad bunden køle lidt af i springformen, inden den løsnes forsigtigt og køler helt af på en bagerist.
- Kom de optøede jordbær i en finmasket sigte og pres dem igennem med en ske.
- Læg husblas i blød i koldt vand i 5 minutter. Rør jordbærpureen med vaniljekorn, yoghurt naturel og limeskal.
- Tag lidt af blandingen og kom det i en gryde og varm det op.
- Knug vandet af husblasen og rør det ud i den varme jordbær-blanding. Bland det varme med resten af den kolde blanding og vend så tilsidst det stiftpiskede flødeskum i, brug lette tag, så det er en let og luftig masse.
- Flæk bunden med en skarp kniv. Vask springformen af og læg den ene bund i, fordel halvdejen af jordbærmoussen over, læg den anden bund på og derefter det sidste af jordbærmoussen.
- Dæk springformen til og sæt din jordbærmousse kage på køl i mindst 4 timer.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Når din jordbærmousse kage skal serveres, løsnes den forsigtig langs kanterne.
Pynt kagen med skyllede, afdryppede bær og lidt limeskal.
Se også disse opskrifter:
Del dine ideer og tanker med os andre her: