Dette er en opskrift på tortilla, der er en spansk æggekage. Den spanske tortilla fyldes med kartofler, chorizo og andet godt.
Jeg elsker tortilla, der er den spanske udgave af æggekagen, hvor der blandt andet er tilsat chorizo.
Køb en hel chorizo og skær den ud, og brug skiver som pynt på æggekagen, og lad dem bage med de 10 minutter tortillaen er i ovnen. Sammen med skiver af tomater.
Jeg har i min opskrift anvendt forårsløg, men du kan selvfølgelig udskifte dem med et helt almindeligt løg.
Opskriften er beregnet til 3-4 personer - afhængig af tilbehør og sult.
Opskrift på tortilla æggekage
Ingredienser
- 1 stor bagekartoffel
- 1 bundt forårsløg
- 2 fed hvidløg
- 150 gram chorizo
- 8 æg
- 1 teskefuld paprika
- salt og friskkværnet peber
Til pynt
- 5 cherrytomater
- chorizo i skiver til pynt
- bredbladet persille
Sådan gør du
- Bagekartoflen skrælles og skæres i mindre tern. Forårsløg snittes i tynde skiver, mens hvidløg hakkes fint.
- Chorizo skæres i små tern, men gem nogle skiver som pynt på den spanske æggekage.
- Varm en pande op og kom lidt olie på. Læg derefter kartoffelternene på panden, og giv dem cirka 10 minutter, hvor de vendes undervejs. Tilfør om nødvendigt mere olie, så kartoflerne ikke steger tørre.
- Kom derefter forårsløg, hvidløg og chorizo ved kartoflerne, og steg i yderligere fem minutter.
- Æggene slås ud i en skål, og piskes godt sammen med paprika, salt og friskkværnet peber. Brug et piskeris, og pisk æggemassen lidt luftig.
- Indholdet i panden har nu sammenlagt stegt i 15 minutter, og nu hældes æggemassen over. Du skal ikke røre rundt i panden, men blot lade æggemassen stivne lidt. Det tager 8-10 minutter, og du skal måske nu skrue lidt for varmen.
- Forvarm ovnen til 175 grader varmluft, og når der er kommet en god kant på tortillaen i panden, stilles panden ind i ovnen. Inden lægger du skiver af cherrytomater og choriza på den som pynt.
- Bag så den spanske æggekage færdig i yderligere cirka 10 minutter.
Næringsindhold
Tips
Tag den færdigbagte tortilla ud af ovnen, og pynt med friske blade af bredbladet persille.
Serveres med friskbagt brød af nem dej og tomatsalat.
Fyld i tortilla
Fyldet kan selvfølgelig varieres på mange måder. Chorizo kan udskiftes med en bacon, men husk så at stege baconternene sprøde inden æggemassen hældes over.
Der kan også tilsættes peberfrugt eller ost - og mange andre ting.
Jeg har også set udgaver med rosmarin og spinat, så prøv dig bare frem.
Denne er dog en solid grundopskrift, som den laves blandt andet på den spanske solkyst.
Du kan blandt andet bruge tortillaen til en hjemmelavet tapas.
Se også mine opskrifter på:
Kromandens æggekage med stegt flæsk
Super skønne opskrifter. Alle gæsterne er imponeret over mine nyfundne kulinariske evner 🙂
Ville gerne prøve madplanen, men ville høre om du havde overvejet en vegetarisk udgave?