En nem og hurtig opskrift på æggekage med kartofler og kylling, hvor du får en luftig æggekage med fyld. Spises til frokost eller aftensmad.
Nok Danmarks bedste æggekage med kartofler, og så er den utrolig nem at lave.
Æggekagen kan laves med nye, danske kartofler når de er i sæson, og ellers bruger du bare de kartofler, som du har.
Er det store kartofler, skal de skæres i mere mundrette stykker, mens små kartofler blot halveres.
Generelt er kartoffelæggekagen nem at have med at gøre, da du heller ikke skal bruge så mange ingredienser til den.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på æggekage med kartofler
Æggekage med kartofler og kylling i tern
Tryk på antal stjerner for at bedømme
Gem på din huskeliste her UDSKRIV PINTERESTIngredienser
Sådan gør du
- Skrub kartoflerne og kom dem i en gryde. Hæld vand ved så det netop dækker og tilsæt også salt.
- Kog kartoflerne næsten møre, hvilket tager ca. 10-12 minutter. Overhæld med koldt vand.
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Kom lidt af mælken i en skål, og pisk tre teskefulde Maizena i. Pisk derefter resten af mælken i.
- Slå æggene ud og pisk dem ind i mælken sammen med lidt salt og friskkværnet peber.
- Er det små kartofler, skal du dele dem i halve, men har du større kartofler, skal de skæres ud i mindre stykker.
- Varm en stegepande op (stegepanden skal kunne tåle at gå i ovnen). Kom en god klat smør på og ved en god varme sauteres kartoflerne sammen med kyllingetern. Ca. et par minutter.
- Hæld æggemassen over.
- Stil panden forsigtigt ind i den forvarmede ovn, og bag din æggekage med kartofler i ca. 20 minutter.
- Tag den færdigbagte æggekage ud og pynt med klippet purløg.
Tips
Æggekage med kartofler serveres sammen med et stykke rugbrød.
Den er god til frokost, men jeg bruger den også ofte til aftensmad. Og æggekagen er nem at lave.
Kyllingetern kan sagtens udskiftes med bacon i tern, hvis du mere er til det.
Kom med din kommentar her